Anonim

Kimi no Shiranai Monogatari - Bakemonogatari ED (akustisk gitarr) 【Tabs】

I början av Kizumonogatari Tekketsu-hen,

Araragi bränns för att han utsätts för solen.

Jag trodde att han skulle bli soltolerant efter att han "botats" för att vara en vampyr eftersom han kan gå i solen utan problem under de andra årstiderna.

Det finns dock en scen i Nekketsu-hen där

han pratar med Hanekawa ute i det fria.

Är detta någon form av inkonsekvens? Eller hände något däremellan?

1
  • Han gjorde precis en vampyr och Shinobu sa att hon drack allt hans blod och det var bara knappt nog. Senare ser vi Hanekawa nämna att hans kropp har förbättrats mycket sedan förra gången de pratade, och han är väldigt muskulös nu. Vid den tiden var han fortfarande ganska smal. Så jag antar att den tillfälliga svagheten bara är ett tillfälligt tillstånd genom vilket han har övergått ganska snabbt.

Jag svarar dig men jag måste säga att jag kommer att förstöra slutet på ljusromanen (och den tredje animationsfilmen).

I hela berättelsen om Kizumonogatari är Araragi aldrig ute när det finns ljus. Om det finns ljus i filmen är det bara ett misstag. En anledning för Shaft att göra något vackert, det är allt.

Om följande berättelser om Monogatari kommer du att märka att Araragi förlorade det mesta av sina vampyrförmågor. I slutet av Kizumonogatari lär du dig att Araragi måste döda Shinobu om han vill förvandlas till en människa. Det är därför Shinobu är så svag i Bakemonogatari. Araragi ville inte döda Shinobu så de hittade en kompromiss. Genom att försvaga Shinobu blev Araragi svag som en vampyr och förlorade det mesta av sina förmågor. Det betyder också att hans svagheter, som solen blev mindre viktiga.

Du kommer att märka i bakemonogatari och andra berättelser att Araragi hatar solen, inte för att han hatar den som människa, utan för att han behöll en liten del av sin svaghet mot solen.

Egentligen ser Shinobu i början av Kizumonogatari-filmen yngre ut än i Bakemonogatari men så är inte fallet. Detta är vilseledande. I ljusromanen säger de att hon ser ut som en tioårig tjej i Kizumonogatari och en åttaårig tjej i Bakemonogatari.

Detta förklarar också varför Araragi kan förnya sig så snabbt i sin kamp mot Kagenui Yozuru. Shinobu var äldre i den här scenen. Hon var tonåring.

Jag kollade på wiki och här är vad de säger:

Kiss-skott planerade att Koyomi skulle döda henne så att hon äntligen kunde hitta ett ordentligt sätt att dö och låta hennes hantlangare förvandlas till en människa. Istället, efter att ha fått sin plan avslöjad, avvisar Koyomi den eftersom han inte vill döda henne. Med hjälp av Meme Oshino finner han en kompromiss som inte lämnar några önskemål beviljade. I stället för att döda henne helt, skulle han få henne till randen av döden, försvaga hennes makt och göra honom så nära människan som möjligt. I gengäld skulle hon vara så svag att hon inte ens kunde ta samma namn längre. För att hålla henne vid liv skulle Koyomi ibland mata henne sitt blod. Denna plan går igenom. Den nu namngivna vampyren har ett nag och vägrar att tala.

Källa: http://bakemonogatari.wikia.com/wiki/Shinobu_Oshino

När du tittar på scenen igen finns det två märkliga saker som kan förklara din fråga.

Först är att hela segmentet är tonat kraftigt orange. Detta kan indikera att det antingen är en gryning eller en soluppgång. Det betyder att det inte finns någon direkt sollys. Eller det kan vara ett konstnärligt sätt att visa Araragis uppfattning om nattetid, eftersom det påstods att Araragis vampyrförmåga tillåter honom att se i mörkret som om det var dagsljus.

Den andra saken att notera är att himlen är riktigt molnig. Detta betyder igen att det inte finns något direkt solljus.

I båda fallen ritas segmentet för att tydligt visa att det inte finns något direkt solljus, och inte heller att det finns en möjlighet att det ens finns en solljusstråle. Detta gör att Araragi kan gå utanför, även om det verkar som om det är en dag.