Anonim

BoJack Horseman | Officiell trailer [HD] | Netflix

Jag såg Dragon Ball och Dragon Ball Z växa upp. Jag läste mangorna. Jag är bekant med berättelserna. Jag har läst på wikier och artiklar att GT-berättelsen inte kommer från eller följer den ursprungliga Dragon Ball-berättelsen.

Jag såg inte GT men nyligen såg jag det sista avsnittet. Där gör Goku, i slutet, rundorna och besöker många karaktärer från sin barndom innan de försvinner i draken.

Bara från det avsnittet verkade allt som om det var en fortsättning på den föregående serien och baserade på originalberättelserna.

Så hur följer det inte den ursprungliga Dragon Ball-serien? Vad är skillnaden? Finns det aspekter som strider mot det ursprungliga verket?

3
  • Såvitt jag vet är alla GT inte kanoner eftersom de inte skrevs av eller anpassades från något av Akira Toriyamas tidigare verk medan Dragon Ball Super är.
  • @ Memor-X till och med långt innan super betraktades GT som INTE kanon av många, och frågorna och den låga kvaliteten på delar av berättelsen gjorde inget annat än att främja den idén. Det hade sina uppgångar, men det hade många nedgångar och inkonsekvenser, särskilt i förhållande till kraftnivåer.
  • @Ryan. Men det sista avsnittet var en tårstjärna nej?

Dragon Ball GT är faktiskt en direkt uppföljare till Dragon Ball Z; det äger rum flera år efter att Dragon Ball Z slutar. Det var inte baserat på en manga av Akira Toriyama. Det var en originalberättelse skapad av anime-studion. Såvitt jag vet (jag har aldrig slutat titta på den) var den helt kompatibel med berättelsen om Dragon Ball Z.

Nyligen arbetade Toriyama med Toei på filmerna Battle of the Gods och Resurrection F, som så vitt jag vet äger rum mellan slutet av Dragon Ball Zs sista strid med Kid Buu och dess slut där Goku går för att träna Uub. Dessa filmer, som alla filmer, anses vara icke-kanoniska av fans, men Toriyama anpassade senare dessa filmhistorier till en ny manga, Dragon Ball Super.

Eftersom (a) GT var hemskt, och (b) Dragon Ball Super äger rum efter Dragon Ball Z men före GT och motsäger något GT (t.ex. Mai, Shu och Emperor Pilaf är äldre i det första avsnittet av Dragon Ball GT, medan de är barn i Dragon Ball Super efter en dålig önskan om Dragon Balls; det finns också karaktärer som Beerus och Whis som jag tror inte finns någonstans i GT, och nya krafter som aldrig ses eller nämns i GT, som Super Saiyan God Form), de flesta fans behandlar GT som icke-kanon. GT följer faktiskt den ursprungliga Dragon Ball Z-berättelsen, men den är inte kompatibel med Dragon Ball Super, och Dragon Ball Super anses vara mer auktoritativ eftersom den skrevs av Toriyama själv.

Det tidigare svaret är helt fel. Dragon Ball GT är INTE en "direkt uppföljare" till Dragon Ball Z. Även om det äger rum flera år efter slutet av DBZ, sa Toriyama själv att det inte var något annat än en sidhistoria. Det är i grunden ett "vad händer om". Den är inte kompatibel med DBZ. Faktum är att det ständigt motsäger både Dragon Ball och Dragon Ball Z. DBGT upphävde sig själv. Det anses inte vara kanon eftersom A). Toriyama hade lite engagemang utöver vissa karaktärsbegrepp. Det var Toei's baby. Och B). Toriyama gör Super, vilket är hans officiella fortsättning på Dragon Ball, och det har redan introducerat så mycket innehåll som strider mot GT. Toriyama skrev berättelsen för både Battle of the Gods och Resurrection F. Han anpassade inte bara den till en ny manga, det var hans baby. Till skillnad från GT, som Toriyama slog fast att det inte var något annat än en sidhistoria, och att DB Super är hans uppföljare till DBZ.

När det gäller avvikelserna mot DB och DBZ finns det helt enkelt för många att nämna. Som tidigare nämnts gick det till och med så långt att det förnekade sig själv. Titta på Dragon Ball, titta sedan på GT så räknar du ut det. Det är inte så svårt att välja.