Anonim

Årets berättelse - Fram till dagen jag dör (officiell musikvideo) | Warner Vault

I avsnitt 29 försöker NPA fånga / döda Mello. Soichiro Yagami får Shinigami Eyes och säger till Light att Melos riktiga namn är Mihael Keehl. Så Mello flyr för att Soichiro Yagami inte kunde döda honom. Men visste inte Light Melos ansikte?

Det nämns att oavsett hur exakt ritningarna är kan du inte se namnen på personen med Shinigami Eyes. Men ljus visste att Melos namn var Mihael Keehl, han visste också hur han såg ut på grund av den tjejen som ritar Melos och Near ansikten.

En av de första reglerna i dödsanteckningen säger också:

Den här anteckningen träder inte i kraft om inte författaren har personens ansikte i sinnet när han skriver sitt namn. Därför påverkas inte personer som delar samma namn.

Ljus visste hur Mello såg ut. Han visste också att han hette Mihael Keehl.

Varför dödade inte Mello Mello?

1
  • Inte ett svar, men med Lights personlighet tvivlar jag på att han skulle lita på en ritning av någon för att avgöra hur de såg ut.

+50

Vissa regler säger att shinigami-ögat inte fungerade på teckningar, oavsett hur perfekt. Det kan tillämpa en liknande regel för "ansiktet i åtanke".

1
  • 1 Man kan hävda att en ritning är någon annans representation av deras ansikte; inte deras ansikte. Eftersom han letar efter källor: regeln är XX del 2: Om villkoren är uppfyllda kan namn och livslängder ses genom foton och bilder, oavsett hur gamla de är. Men detta påverkas ibland av livlighet och storlek. Namn och livslängder kan inte ses av ansiktsritningar, hur realistiska de än är.

Ljus såg Mihaels ansikte när hans pappa Soichiro konfronterade Mello på mafiaplatsen (avsnitt 29 i anime). Den japanska arbetsgruppen hade kameror på sig när de infiltrerade Melos gömställe. Eftersom ljus kände till hans namn och såg hans ansikte kunde han ha dödat Mello när som helst.

Detta skulle dock göra att Light verkar mer misstänksam eftersom den enda personen med en dödsnot vid den tiden var hans far och de enda som visste hur Mello såg ut var folket på uppdraget.

Å andra sidan sa Near att han inte kunde kontakta Mello eftersom han inte visste var han var, så Ljus kunde tänkbart ha fått Mello att försvinna på samma sätt som han gjorde med Naomi Misora.

1
  • 1 Nej. Ljuset såg inte Melos ansikte - den enda personen som såg honom var Ljus far - Ljuset var vid hans kommandocenter och såg inte vad hans far såg. (Anime / Manga skillnad: i mangan hade den japanska polisen kameror, men Mello kunde tvinga förstörelsen av dessa kameror innan Lights far kunde se Mello - i anime finns inget som tyder på att den japanska polisen alls hade kameror )

I anime finns bevis för att det fanns kameror när polisen ingrep i maffian. Ljus berättar för polisen på platsen att de måste fortsätta leta efter Mello eftersom ingen av gangsterna på platsen ser ut som ritningen av Melos ansikte av flickan. Det såg inte ut som om de skickade telefonbilder. Det måste ha funnits kameror, och när byggnaden exploderar kan vi se ljuset titta på skärmarna med överföringen avbruten. Det enda sättet att motivera att Ljus inte kände Melos ansikte är att hans far tar av sig hjälmen (där kameran troligen var placerad) framför Mello, ett konstigt beslut eftersom han inte behövde göra det för att känna igen Melos ansikte och hans namn och livslängd. En annan förklaring kan vara att Soichiro inte ville att hans handling för att döda en brottsling genom Death Note spelades in i hjälmens kamera.