Anonim

Windmills of Your Mind - Alison Moyet

Den senaste berättelsen om Monogatari-serien, Tsukimonogatari, har just sänts och har alla sina fyra avsnitt sänds på en dag. Samma sak hände med Hanamonogatari som sändes den 6 augusti 2014. De sände alla sina fem avsnitt den dagen.

Varför gjorde de det? Varför väntade de inte och sände 9 avsnitt över flera dagar, eller kanske väntade lite mer på att göra Monogatari-serien: Tredje säsongen med Owarimonogatari och Zoku-Owarimonogatari? Varför sände de alla sina avsnitt på en dag? Vad är poängen med att få den att ha 4 eller 5 avsnitt när den också kan passa in i en film?

1
  • Svaret på "varför 4-5 avsnitt snarare än en film" är, tror jag, enkelt - filmer kommer med en mängd utmaningar, t.ex. färre människor kommer att titta på en film än en TV-special; det finns en förväntan på högre kvalitet för en film än en TV-special; det skapar ett hinder för att se framtida delbetalningar av serien (vilket är en stor sak för Monogatari, eftersom det fortfarande finns flera delbetalningar); etc.

Anledningen till att Hanamonogatari alla sändes på en dag var för att den fortsatte att försenas på grund av produktionsfrågor, den skulle komma ut under vårsäsongen men slutade sändas i slutet av sommarsäsongen (i princip höstsäsongen). Studion bestämde sig för att inte längre skjuta upp den och släppa allt på en gång.

Se detta ANN-inlägg

Jag är inte säker på den exakta anledningen till att Tsukimonogataris sändning i bulk, men det kan vara en relaterad anledning.

5
  • 1 @nhahtdh Jag tror att i det här fallet när vi har en offert på ett främmande språk, behöver vi också den engelska översättningen av det citatet
  • @OshinoShinobu (och Kyouko) Jag måste nog ta bort innehållet jag lade till, eftersom det inte säger något om produktionsfrågan. (De sista två raderna är "För att kunna leverera högkvalitativa arbeten kommer vår personal att fortsätta sträva efter produktion". De första 2 raderna är i linje med att säga ledsen till fan för att få dem att vänta). Saken är att MAL-inlägget inte citerar någon annan källa, så det är inte så övertygande.
  • Jag är förvirrad - är detta rätt svar, eller inte?
  • @nhahtdh då tror jag att du måste lägga till ett annat svar baserat på den översättningen eftersom den officiella webbplatsen borde vara bättre än MAL eller Kyouko kan redigera detta svar
  • Jag letar efter några andra källor för att bekräfta detta (jag är ganska säker på att det finns ett par).