Anonim

Naruto använder "Flying Raijin" för första gången - Minato sparar Naruto från Tobis Attack

När Tobi använder sin selektiva teleporteringskraft som får objekt att passera genom honom, måste han tänka på det när han gör det, eller är det automatiskt? Jag försöker ta reda på om han är utsatt för en smygattack.

Jag vet att han kan teleportera efter behag, men jag undrar mer om hans "spök" -förmåga som får objekt att passera genom honom.

Jag tänker att det är frivilligt, eftersom han använder sin Magekyou för att göra det, och det är samma teknik som Kakashis.

Också för att han snabbt kan växla mellan att använda (att undvika en attack) och att inte använda den (att attackera någon). Vidare slog Naruto honom och han undvek det inte.

Senare slår Naruto honom med en rasengan, bryter sin mask och avslöjar sin identitet som Obito. Även om han var '' fångad '' (på grund av Bijuu-dama) på den andra dimensionen, antar jag att han inte skulle ha kunnat inte undvik det, stekas av Bijuu-dama "här".

REDIGERA:
Även om jag säger frivilligt kan det ses som halvautomatisk (eller till och med automatisk, för den delen), i den meningen att han inte gör det tror om det, utan snarare agerar instinktivt. Men jag tror att det utlöses av hans vilja, och inte helt automatiskt.

0

Jag tycker att den är något halvautomatisk.

När han ville röra vid Rin glömde han att ångra sin jutsu och gick igenom henne. Detta berättar för oss att han inte nödvändigtvis medvetet styr vilka delar av sig själv han skickar till den andra dimensionen.

Han kan dock aktivera och avaktivera den på viljan, som en huvudbrytare.

3
  • 2 Det var dock hans första användning av det. Han kontrollerade fortfarande inte helt.
  • @JNat: Det säger bara mig det burk vara automatisk, som "slå på den och från och med nu teleportera kroppsdelar automatiskt". Jag tror inte att han medvetet uppmärksammar de delar han behöver transportera.
  • Jag antar att han vid något tillfälle måste tvinga sig själv att inte ”auto-transportera” delar av sin kropp, men det skulle bero på att han är van att göra det instinktivt, snarare än automatiskt. Om han kan tvinga sig själv att inte göra det, tror jag att det är säkert att anta att han också måste "tvinga sig själv" för att göra det (även om det kan bli lättare med övning)

För att slutföra svaret från JNat tror jag att ett bättre exempel kan vara kampen Tobi (eller Masked Man) VS Minato, medan Kyûbi attackerar Konoha.

Om jag kommer ihåg bra, som det sista steget i striden, kastar Minato en Kunai på Tobis ansikte och springer till Tobi direkt efter: för att motverka det vill Tobi låta Kunai passera genom hans huvud med sin jutsu och sedan komma tillbaka "riktigt "och attackera Minato.

Men vid den exakta tidpunkten har Kunai slutat passera genom hans huvud och han blir "riktig" igen för att attackera Minato, Minato använder Hiraishin - Nivå 2 (teleporterar direkt över Tobi och slår honom med Rasengan).

Om det var automatiskt skulle Tobi ha undvikit det, men det att det var så snabbt att det slog honom, bevisar att han använder det medvetet.