Anonim

Från $ 0 till $ 300 000 i månaden Titta på värdering? - Life of an Entrepreneur Vlog avsnitt 13

Under den första halvan av det första avsnittet av Hataraku Maou-sama kan vi höra konversation mellan Satan och Alsiel på "Undervärldens" språk. Är "Underjorden" -språket baserat på ett riktigt språk, eller är det helt enkelt gibberish?

1
  • låter fransk för mig, men det är bara jag. det är ljudet av japanska skådespelare som försöker låta franska lika mycket som dem som försöker låta engelska. bara en vild gissning (det är därför det bara är en kommentar): P

Enligt den här artikeln (som citeras från en 2-kanals tråd) är språket ganska enkelt:

Entean-språket är i grunden bokstavsubstituerad engelska, där vokalen håller sin ursprungliga position, medan konsonanterna är omvända, så B = Z, C = Y, D = X, ... och vice versa.

 ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ -> AZYXEWVTISRLPNOMQKJHUGFDCB 

Till exempel:

  • mänsklig tupan
  • värld foklx
  • majestät pasejhc

De säger det också med sådan entusiasm:

http://www.youtube.com/watch?v=lSwnNy6MRa8

2
  • TREVLIG! Det passar perfekt cirka 5 minuter i avsnitt 1, där Satan och Alsiel precis anlände till människovärlden: Do you want to die? --> Xo cou fanh ho xie? och Calm down --> Yalp xofn
  • @corroded: Det finns inget behov av att jag accepterar det direkt. Det är rätt svar, men jag lämnar det här en stund för att se om någon vill utöka det.

Baserat på denna tråd från MAL:

Det verkar som om det ÄR struntprat. De jumlade bara många språk tillsammans (engelska, franska och tyska för att nämna några).

Här är några citat från tråden (Jag är fortfarande inte säker på om de kan räknas som "fakta"):

Det sätt som de slängde slumpmässiga ord från andra faktiska språk på deras gjorda språk var väldigt roligt, speciellt om du förstår japanska (hur främmande ord translittereras / uttalas på ett läroplan). - Usuzumiiro (1)

Jag fortsatte att försöka lista ut vilket språk de talade bara för att lära mig att det var mauspeak ... lömsk anime. - AOMINE (2)

Jag spårade dessa genom att bara gå till sidan 1 i den tråden och sedan leta efter ordet "språk". Det verkar som om det allmänna samförståndet är att det är gibberish och att det är en blandning av ord. Letar fortfarande efter den faktiska källan för dem alla att säga det dock. (Jag tror att det är på 4chan)

2
  • 3 Kan du citera några här? Tråden är väldigt lång och den diskuterar inte bara språket.
  • 1 En intressant sak är att de ser till att namn (Orba, Emilia) och Satan är bekanta. Och frasen som motsvarar "Min herre" (används av Alsiel för att hänvisa till Maou) låter detsamma i de fall de används.