Anonim

Siri kan klaga

När vi presenteras för henne i det andra avsnittet av anime nämnde Aqua och Kazuma att hennes namn var konstigt. Hon avslöjade vidare sina föräldrars namn, Yuiyui och Hyoizaburo, som tydligen är konstiga också.

Men för den västerländska publiken eller åtminstone för mig är det inte mer konstigt än att namnge dig själv Darkness or Dustiness, namnet på en annan karaktär i Kazumas parti. Det senare är ännu konstigare än "Megumin" med tanke på att det hänvisar till hur dammigt något är.

Varför anses Crimson Demons ha konstiga namn?

3
  • 5 Det är en bra fråga. Jag antog att det berodde på hur formella japanerna är, att ha ett formellt namn som i huvudsak är ett husdjursnamn skulle vara ganska konstigt. Föreställ dig att du har en hel klan människor vars namn är något i linje med ängelbarn, babykakor, booboo, dumpling, fuzzy-wuzzy, fnisskanin, honungskanin, du förstår poängen ...
  • 8 Håller med ton.yeung - "Yuiyui" och "Megumin" låter som husdjursnamn (medan "Yui" och "Megumi" är riktiga namn). "Hyoizaburo", å andra sidan, låter som namnet på någon form av mitten av Tokugawa samurai, och är också anmärkningsvärt dumt.
  • @ ton.yeung Det låter som ett fast svar, med tanke på det enda andra svaret just nu, anons svar, verkar vara ganska dåligt.

Jag tror att det finns två möjligheter:

# 1 Olikt världens normala namn

Som @ ton.yeung nämnde i deras kommentar beror det på att det är så annorlunda än de andra namnen på fantasivärlden.

Titta på några av de andra karaktärerna i världen:

  • Aqua
  • Darkness (aka Dustiness Ford Lalatina)
  • Wiz

Kazuma och Ky ya kommer från den moderna världen så deras namn är förmodligen udda, men normala för sitt ursprung.

# 2 Udda på grund av hennes karaktär (Jag tror att detta är mer troligt)

Ho ho ho...

Att vi skulle möta är ett öde som valts av världen själv.

Jag har ivrigt väntat på att sådana som dig själv kommer.

Jag heter Megumin!

Min kallelse är en båge-trollkarl, en som styr explosionsmagi, den starkaste av all stötande magi!

Fu-fu .. Vill du också ha min förbjudna styrka, som är så allsmäktig att jag har blivit utestängd av hela världen?

Visa mig sedan ditt beslut att kika in i den ultimata avgrunden med mig! När en man stirrar in i avgrunden stirrar avgrunden tillbaka.

Jag är Megumin, användare av de finaste magiska karmosinröda demonerna! Min dödliga magi förstör berg, krossar stenblock ...

Efter Megumins enorma karaktärsintroduktion och ständigt chuuni-tal kan man föreställa sig att hon också skulle ha ett galet namn. Men det är bara Megumin, med en n det låter söt. Att vara kort och ung är vanligtvis något hon ger ut om.

Vissa människor på MAL jämförde det med Tim Enchanter från Monty Python

https://www.youtube.com/watch?v=WObQK2vunAk

1
  • 3 Jag tror att alla japanska namn anses vara udda i Konosuba. Extremt mindre LN-spoiler: Vi har tillgång till mycket fler karaktärsnamn i LN, och nästan ingen av dem är japanska förutom Crimson Demon-namn. Alla är engelska namn.

Att lägga till -n i slutet av ett namn är vanligtvis en form av ett "sött" smeknamn på japanska. Det är en sammandragning av "-chan" hedret mot personens namn. Således låter Megumins förnamn som ett smeknamn. (Observera också att Megumi, utan -n, är ett förnamn på japanska.)

Detta kan jämföras med till exempel att en amerikansk pojkes förnamn är "Bobby" snarare än "Robert". Det är inte konstigt att kalla honom det som smeknamn, men det kan vara lite konstigt att det faktiskt är hans lagliga namn.

(Se även: Varför ringer Konata Kagami Kagamin ?, och tack till användaren Logan M för mer information!)

0

De kommer från en fruktad och mycket känd klan som producerar ärke-trollkarlar som fruktas - kommentarerna i anime är som om de berättar en legend eller myt om den här gruppen som kan eliminera städer och deras namn är något barnsligt som vad två nära unga vänner skulle använda för att ringa varandra.

Föreställ dig om trumpeter blar och messengerpojkar rider på hästar, rullar ut en röd matta och sedan kastar rosenblad, öppnar en proklamation gjord av en rullad rullning och meddelar att SillyBilly har anlänt.