Anonim

Brons 1 Waltz Routine - Waltz Ballroom Dance Lesson

Jag slutade nyligen titta på Clannad och avslutningssången handlar om dango och Nagisa, den som ville starta dramaklubben igen, verkar alltid prata om eller rita dango. Men vad är egentligen en dango? Vi vet att det är en mat av något slag eftersom huvudmankaraktären går och köper dem från en bensinstation och sedan äter Nagisa dem, men vad gör en dango till en dango och varför finns det en "stor dango-familj" i alla fall?

1
  • sv.wikipedia.org/wiki/Dango Det är en söt dumpling.

En dango är "en japansk dumpling och söt gjord av mochiko"enligt Shawn Balestracci's Wikipedia-länk. Mochiko är mochi mjöl, som är tillverkat av krossat ris. Wikipedia-sidan listar flera sorter; några av dessa nämns i låten, till exempel den "fridfulla en dango" -källan.

Clannad-anime är typ av oklar om var låten och karaktärerna kommer ifrån, men inom Clannads värld verkar det vara en slags maskot-merchandising-franchise som liknar Hello Kitty. Nagisa har till exempel en dango daikazoku-kudde. IIRC, Tomoya nämner tidigt att dango daikazoku är gammal och omodern, men Nagisa själv är något omodern, så det passar henne.

Dango nämns något ofta i anime och är till och med en del av ett ordstäv, hana yori dango, vilket betyder "dango över blommor" (dvs sätta mat över estetiska nöjen som blommor) och punkades på som titeln på en shoujo-manga. (Manga-titeln använder olika kanji för att skriva "dango" som också kan läsas som "otokonoko" eller "pojke"). Den känsla jag får från annan anime är att dango är ett vanligt mellanmål bland japanska ungdomar, så de skulle vara attraktiva som en maskotkaraktär för barn och tonåringar, vilket leder till idén om Dango Daikazoku.

Jag tror att hon nämnde det om att det var en tv-show hon sa att det brukade vara populärt, det nämns i avsnitt 2, det är ganska efter halva avsnittet, det är när de gör en affisch för att rekrytera medlemmar, och sedan säger han affischen saknar något och han säger att hon kan lägga vad som helst på affischen och sedan frågar hon om hon kunde sätta sin favoritbild och han sa ja det är då hon börjar sjunga Dango-låten efter det så börjar hon prata om det.

1
  • 3 @mirroroftruth Det är ett svar, det saknar bara detaljer. Andres, försök att lägga till detaljer i ditt svar, när nämner hon det? Kan du ge en referens?