Anonim

DragonBall Evolution - Oozaru Scene

I Dragon Ball Heroes anime avsnitt 4 avfyrar gyllene oozaru cumber en explosion mot Super Saiyan Blue Vegito och vid den tiden avvisar Vegito. Var det gyllene oozaru-cumberns sprängkraft vad som fick Super Saiyan Blue Vegito att tömma eller att de tappade fusionstiden exakt i det ögonblicket?

Baserat på hur det verkar ha hänt skulle jag säga att de har slut på ström, eftersom Vegeta själv har sagt att de helt enkelt har tagit slut på energi (kraft). Jag tror inte att det finns något mer att säga om det förutom det.

2
  • tja, du vet, anime är på japansk gjord för Japan endast utan någon officiell sub, den jag fick titta på var på rå japansk. Jag antar att jag borde lägga till den japanska taggen i ämnet
  • ja jag det finns inte mycket talad dialog och den där var ganska enkel (Vegetas kommentar) där han i grund och botten sa att deras styrka var förbrukade efter att de hade delat

Svaret på din fråga är ett Ja! Det är dock inte av anledningen till att du tror att det är det. Det är inte möjligt för en potara-fusion att avbryta på grund av en kraftfull attack från en motståndare (såvida den inte bryter potaraörhängen). Detta kan enkelt bevisas baserat på några nämnda fakta på showen.

  • Det uppgavs att potara-fusionen var permanent om två kais skulle smälta och inte permanenta för dödliga. Följaktligen, om en kraftfull attack skulle användas mot två gudar, skulle de behöva desarmera vilket skulle motsäga det tidigare uttalandet.
  • I fallet med Fused Zamasu, som tekniskt sett borde vara en permanent fusion, ser vi inte karaktärerna försvinna trots att vi tog en mycket dödlig attack från trunks spirit-svärd.

Man kan argumentera för att resonemanget endast skulle gälla för en fusion mellan två dödliga.

  • När Cumber inledde attacken mot Vegito visade Vegito inga tecken på utmattning och hade absolut inga tecken på skada på honom. Det fanns ingen anledning för Vegito att inte kunna tanka attacken, med tanke på det faktum att Goku och Vegito ensamma kunde gå upp efter att ha tagit fysiska attacker från Cumber och Goku kunde pressa fötterna uppåt i sin SSJB-form.
  • Om du också tittar på Kefla, under hennes match med Goku, var Kefla väldigt utmattad och tog en fulladdad Kamehameha från Ultra Instinct Omen Goku. Kefla tappade inte förrän attackens omfattning fick potaraörhängen att bryta. Detta var UI Omen Goku som använde sin fulladdade attack mot en utmattad Kefla och det var Cumber som använde en basattack mot en Vegito som inte riktigt var utmattad

Därför är anledningen till att svaret på din fråga är ett ja eftersom ju kraftfullare Cumber blir och lanserar starkare attacker på Vegito, desto mer måste Vegito hålla igång för att fortsätta och blockera / motverka dessa attacker. Därför skulle detta indirekt vara ansvarigt för att förkorta fusionen.