Anonim

FADEREN (EL PADRINO) español pelicula completea

Jag har en gratis skrivning för min uppsats och jag vill skriva om historien om anime eftersom jag är verkligen tacksam för anime. Jag har läst att gudfadern till anime var Osamu Tezuka, men jag är inte så säker.

Vem är far eller gudfar till anime?

2
  • Menar du personen som först skapade den, personen som populariserade den eller något annat?
  • Det skulle vara trevligt att veta allt du nämnde @kuwaly. Jag skulle vilja veta personen som först skapade den och den som populariserades speciellt i USA.

Historia

Tezuka anses vara fadern för anime efter kriget. Begreppet anime finns i början av 1900-talet men det fanns ingen riktig standardisering. Jag tror att Tezuka var den första som någonsin definierade någon regel och ovan regel, den första som kunde ha en massproduktion som anges här (erövringen av TV: n)

Dessutom antar jag att det också skulle vara intressant för dig att ta reda på din favoritgenre. Om du till exempel gillar mecha är Tezuka helt klart ett namn att citera. Om du är mer intresserad av romantik, ja ... när du väl har hittat ditt fokus kan du lyfta fram några mästare och deras produktioner. Efteråt kan du skapa förhållandet mellan dessa produktioner och du har din historia :)

Men att leta efter anime-far är som att leta efter science-fiction-far för mig: du kan nästan säga vad du vill eftersom det är ganska svårt att definiera det objektivt.

Din uppsats

När det gäller din uppsats gjorde jag lite själv när jag var student. Mina favoritämnen var:

  1. Jämförelse av anime och japansk historia. Ett bra exempel är varför anime på 90-talet på något sätt är apokalyptisk (Evangelion, Spöke i skalet). Utan att gå in i detalj gjorde jag parallellen med den ekonomiska krisen. Om du följer denna axel, och jag minns det ordentligt, kan du dela upp i stora perioder: efterkrig (50-talet), det tidiga stadiet (70-talet, början av 80-talet), guldåldern (80-90-talet), demokratisering (2000-talet)
  2. Jämförelse av mecha och Japans förflutna. Du hittar en hel del symboler i mecha-etiketten och det påminner på något sätt den tidigare härliga samurai (t.ex. Lancelot lanseringsprocedur i Kod Geass). Du kan utveckla antingen mot "japanerna letar efter deras gyllene förflutna" (återigen Kod Geass är ett bra exempel men Gundam serier är som en gyllene gruva) eller "Human ville alltid övervinna deras tillstånd tack vare tekniken" (Evangelion, Gundam...). Jag är ingen mecha-expert ._.
  3. Inverkan av Japans kultur i anime och inverkan av anime i den japanska kulturen. Till skillnad från i väst är anime helt en del av den japanska kulturen, oavsett om de är nöjda med det eller inte. Och beroendet är på två sätt. Ett bra exempel för mig är mode där ibland gränsen mellan cosplay och kläder är ganska tunn.