Anonim

Abyss 10 misslyckade försök (5 stjärnor) med Ningguang och Hotaru i universella avgrundslag

Jag ser karaktärer som gör denna rörelse ofta i anime. De drar ett (eller ibland båda) ögonlocken och sticker ut tungan. Vad betyder det? Var kommer gesten och vad är historien bakom den?

Detta är ögonlocket

Detta är att dra ner ett nedre ögonlock och sticka ut tungan och säga "Beh-da!" (Japanska) eller "Nyaaaah!" (Engelska dub). Ett mycket ritualiserat uttryck för förakt eller missnöje, används uteslutande av barn och omogna vuxna. I grund och botten samma som den västerländska handlingen att sticka ut tungan, skruvade upp några hack, men definitivt inte en profan gest.

I Japan kallas detta akanbe (en korruption av akai mig, "rött öga"), och det heter mon oeil ("mitt öga") i Frankrike och Quebec. Detta är faktiskt en fransk-japansk kulturell trope, men du kommer att se det överallt i anime.

Jag kunde inte hitta en tillfredsställande eller trovärdig tillräcklig länk om dess ursprung eller ursprung, men från akanbe-wiki verkar det gå tillbaka ända till 1900-talet:

Användningen av termen nämndes först av författaren Katai Tayama i början av 1900-talet, i sin berättelse från 1909 Inaka Kyōshi (田 舎 ​​教師 Rural Teacher), som en gest som användes av de manliga studenterna i berättelsen.

6
  • 1 @Danalog du frågade inte det i frågan. Jag kommer att peka lite mer.
  • 3 +1 Men hur exakt är det en "fransk-japansk kulturell trope"?
  • 1 @iKlsR Tyvärr, jag uppdaterade frågan. Jag tänkte be om mer information än bara grunderna och ordade det inte rätt.
  • 1 @coleopterist från troperna länkar det verkar ha några rötter också i Frankrike.
  • 1 @coleopterist ah, jag kunde ha svurit att jag hade citerat hela sidan tropes .. därav franco-jap biten .. :) Tack för lappen.