Anonim

Spel med min mamma (sent på kvällen med Jimmy Fallon)

I säsong 2, avsnitt 20, kopplas Asuna bort från ALO av sin mamma eftersom hon är sen till middag. Tydligen är det inte första gången hon var sen, och hennes mamma sa det.

SAO: s värld möjliggör ett AI-spel som klassificeras som ett objekt / NPC (Yui) i spelet för att ringa telefonsamtal eller att spelare gör sina läxor. Det finns tydligt att det finns tillägg, appar och kod från tredje part som kan köras i ALO, ungefär som med WoW här i Matrisen verklighet.

Klockor och timers är vanligtvis väldigt enkla att programmera, och det skulle inte förvåna mig om något så sofistikerat som en VRMMO redan hade en inbyggd väckarklocka.

Hur / varför blev Asuna förblindad av tiden? Är det bara en plotpoint avsedd för publiken att relatera till att vara så uppslukad av spelet att du tappar koll på tiden?

2
  • skiljer sig inte Yuis funktionalitet som en navigationspixie i ALO från din normala navigationspixie eftersom hon är en MHCP AI från SAO som hade större behörighet och frihet (dvs. hon kan lämna spelet som visas när Kirito testar kamerorna för att hon ska kunna använda i Andrew's Bar). särskilt jag tror att en sortpåminnelse hon ger är mer för att hon är självmedveten i motsats till att vara en fördefinierad funktion av hennes programmering
  • En del av det kan vara "ja, det beror på att hon är Yui", och en del av det kan vara "på grund av plot", men min poäng om tredjepartskoden är huvudpunkten. Heck, Yui borde kunna fungera som en väckarklocka!

Hon kunde helt sätta ett alarm. Tillbaka i det första avsnittet av serien hade Klein ett larm inställt så han kom ihåg att logga ut när hans pizza kom.

IMO, hon blev inte helt enkelt för att hon njöt så mycket, hennes ansträngda förhållande med sin familj gjorde att hon VILL vara sen medvetet, så hon brydde sig inte om att sätta upp ett larm eller be Yui att påminna henne om middag, men tyvärr kan vi bara spekulera i det eftersom det inte avslöjades vad som var Asunas faktiska tankar om den specifika frågan.