Anonim

↓ UPPDATERAD ÖVERSÄTTNING I DESK ↓ Ari No Mama De ア ナ と 雪 の 女王 あ あ の ま ま で zen zen zen zen zen zen zen zen zen zen zen zen zen zen zen zen

Tillägg till den här frågan, direkt efter att Madoka återskapat hela universum för att tillgodose cykellagen, varför placerades alla tillbaka i tiden strax efter händelsen där Sayaka dödades i strid? Varför placerades de specifikt där i tid? Går också alla magiska tjejer med i cykellagen när de dör? Om de gör det, vad är då poängen? Madokas önskan var att radera alla häxor med egna händer, så att ingen annan i Cycles Law inte skulle ha något jobb att utföra eftersom Madoka skulle göra allt själv.

Strax efter att Madoka återskapat hela universum för att tillgodose lagens cyklar, varför placerades alla tillbaka i tiden strax efter händelsen där Sayaka dödades i strid? Varför placerades de specifikt där i tid?

Jag tycker inte att det är riktigt korrekt att se alla som om de har placerats tillbaka där Sayaka dödas i strid. I detta omskrivna universum där Cycles Law existerar, spelar hela historien annorlunda, förmodligen avviker när den allra första magiska tjejens Soul Gem blir mörk. Varje scen med häxor eller Madoka personligen spelar förmodligen annorlunda ut; så händer det bara att vi bara får se en viss scen från denna nya världshistoria - scenen där Sayaka dör. Varför? Tja, det är en viktig scen, särskilt med tanke på hur samma scen var något av ett blodbad i avsnitt 10: s tidslinje 3. Och dessutom hjälper det oss att förstå hur det nya universum fungerar.

Jag tycker att det är mer troligt att alla "placerades" tillbaka i samma ögonblick som Madoka gjorde sin önskan i huvudtidslinjen. (Jag har inga starka bevis för detta; det verkar bara vara det mest parsimonious alternativet.)


Går också alla magiska tjejer med i cykellagen när de dör?

Jag antar att du inte har sett uppror.

Uppror föreslår starkt att svaret är ja, baserat på Sayakas kommentarer i början av det sista segmentet (strax efter att Homura blir häxa). Magiska tjejer blir verkligen en del av Cycles Law när de berörs av Madoka när deras Soul Gems blir mörka.


Om de gör det, vad är då poängen? Madokas önskan var att radera alla häxor med egna händer, så att ingen annan i Cycles Law inte skulle ha något jobb att utföra eftersom Madoka skulle göra allt själv.

Återigen antar jag att du inte har sett uppror, eftersom vi i Rebellion lär oss att:

Som minimum finns Sayaka och Charlotte / Nagisa båda i samma metafysiska utrymme som Madoka. Sayaka själv konstaterar att de två är ungefär som "sekreterare" för Madoka. De spelar båda en nyckelroll i Madokas plan för att extrahera Homura från inkubatorns barriär. det verkar osannolikt att Madoka skulle ha kunnat genomföra sitt plan utan deras (eller åtminstone Någons) hjälp.

7
  • Tack för alla svar. Jag har faktiskt sett uppror, men det har bara gått ett tag, haha. Jag har också sett i en annan besvarad fråga uttalandet att alla händelser inom Rebellion borde göras omöjliga på grund av Madokas önskan om att hon sa att hon skulle radera alla häxor innan de föddes. Det borde inte ha varit några problem med att nå Homura, och ingen form av "barriär" borde ha kunnat hålla ut eller hålla i, Madoka. Vad tycker du om detta?
  • @Christian: Jag har faktiskt frågat detta tidigare: se det här.
  • Du sa också att hela historien om alla magiska tjejinteraktioner och sådant skulle ha förändrats på grund av att det inte längre finns häxor, men vad skulle oddsen vara att Sayaka, Kyoko etc. fortfarande skulle ha träffat varandra och varit vänner? Vid Sayakas dödscen (efter att lagen om cyklar ägde rum) inser Homura att hon håller Madokas band. Om de inte specifikt placerades just nu efter Sayakas död, och det är som du sa om hur det är den enda glimten vi fick av denna "nya historia" och att andra händelser spelades ut före den här scenen, ...
  • (forts.) ... hur såg Madokas band magiskt ut i hennes hand just nu?
  • 1 @Christian Visst, jag antar att man kan förvänta sig mindre förändringar tusentals år tidigare för att göra nuet oigenkännligt (Sayaka / Kyouko / etc som inte har träffats), men det skulle vara narrativt obekvämt. Jag vet inte hur jag ska förklara detta, men vi visas tydligt i avsnitt 12 att Madoka faktiskt går till alla punkter i historien och förhindrar att magiska tjejer förvandlas till häxor. Jag har inte heller någon aning om hur, mekaniskt, Homura fick bandet, men hon fick nog inte bandet i det ögonblicket; hon har antagligen haft det under en tid då.

Först, notera att i slutet av det sista avsnittet sägs det att magiska tjejer bekämpar wraiths (istället för häxor), och Kyubey är fortfarande kvar (om än utan bekräftad kunskap om det alternativa universum som Homura känner till). Så de viktigaste sakerna som har förändrats är:

  1. Vad de magiska tjejerna slåss. (Homura säger till och med att mänskligheten fortfarande står inför vissa "monster", som helt enkelt inte är häxor.)

  2. Vad händer efter att deras själspärlor blir för "förorenade". (I det nya universum beklagar Kyouko att Sayaka använde lite för mycket energi i sin kamp mot vissa omslag, och därmed absorberades i lagen om cyklar, precis när de kom närmare.)

Så magiska tjejer finns och det är helt enkelt att de inte blir häxor. Det finns alltså inga häxor i denna kontinuitet.

Efter Madokas handlingar ser vi historien skrivas om helt: i början av avsnittet ser vi henne därmed interagera med de olika magiska tjejerna som har kommit upp genom historien och dyker upp för att ta dem (vilket står i kontrast till det tidigare scenariot, där de visades som tjejer som senare skulle bli häxor). Detta tyder också starkt på att ja, alla magiska tjejer går med i lagen om cyklar i denna kontinuitet.

Som senshin antecknar visar Homura i det "nya" universum vid den specifika punkt där Sayaka dör tjänar som en bra kontrast till Sayakas ursprungliga öde. Från Homuras innehav av Madokas band vid den tiden verkar det möjligt att Homura placeras tillbaka vid den specifika tidpunkten i det nya universum, men detta är bara i den meningen att det är möjligt att hennes medvetande överfördes till den punkten (såvida hon, som med de många andra universum som Homura har upplevt, "kom" när hon var fortfarande på sjukhuset eller vid någon annan punkt, och det är bara att hon håller band på sin person). Ingen annan vet dock vem Madoka är, så vi måste dra slutsatsen att Mami och Kyouko bara är en del av det omskrivna universum - de är inte riktigt "placerade" i det.

Här är ett svar på min egen fråga som jag tänkte på.

Eftersom Madoka återskapade hela universum var det förmodligen hennes eget beslut att placera dem tillbaka i det ögonblicket av tiden. Hon ville att de fortfarande skulle vara tillsammans som vänner och att hjälpa varandra att bekämpa omslaget, så hon återskapade den nya världen på det sättet för att låta deras vänskap fortfarande räcka och inte ha absolut ALLT omskrivits. Det placerades direkt efter Sayakas död sedan Sayaka ville gå med i Madoka i Cycles Law, så hon gick med i Madoka efter sin död.