Anonim

CREY Kort klipp

Ninjas i Naruto springer med händerna på baksidan (vilket skiljer sig mycket från normal anime-karaktär som kör). Varför är det så? Är det på grund av deras för mycket löphastighet eller vindkraften att armarna tenderar att vara på ryggen? Förlorar de inte balansen när de springer så? Finns det någon förklaring till detta?

6
  • någon form av mode. ahehehe. :)
  • Vet du vad som är intressant? Jag minns att jag såg anime där Rock Lee springer normalt (med armsvängningar) när man tränar.
  • 6 Jag men det berodde på att det gör det lättare för animatörerna att animera hahahaha
  • 5 Jag kom hit och letade efter en förklaring till just denna fråga. Till de människor som säger att det får dig att springa snabbare, hur kommer det sig att INGEN professionell löpare från något land som detta? Det var verkligen snabbare att de skulle springa så.
  • @ Brock225, se det accepterade svaret.

Baserat på forskning ... ... Ninjas skildras ofta med The Airplane Arms.

Ninja visas också ofta på detta sätt (med armarna svept längre bakåt, som vingarna på en F-14 Tomcat), även om de nu tenderar att föredra Ninja Run. Samurai springer också på ett liknande sätt, vanligtvis samtidigt som man håller en hand grepp om sin katana. I en mer (uppenbarligen) realistisk serie kan detta ha något att göra med att löparen har en reducerad profil och därmed blir svårare att slå med olika vapen, men det är i allmänhet bara The Rule Of Cool.

Min betoning.

2
  • 1 En annan teori: I allmänhet är en ninjas mål att vara smygande på ett sätt, att ha armar som inte svänger kan göra hans / hennes profil smalare / tunnare och minska risken för att stöta på föremål. Den vanliga ninjakörningsformen på fötterna visar likheter med tip-toe position (även om vissa springer normalt) och betonar vidare stealth som huvudmålet.
  • Avsedd eller inte, något att tänka på är aerodynamik. Med normal körning är armarna svängande för balans och är annars valfritt. Naruto Ninja springer snabbt, och även de lägsta uppskattningarna är över 30 + MPH (48 km / h) med höga uppskattningar på 100-talet. i korta skurar kan elit-ninja försvinna från höger framför dig med kroppsflimmertekniken. Vid sådana hastigheter, speciellt när du reser i dagar som de gör för uppdrag, kan även en liten ökning av aerodynamisk effektivitet vara betydande, och att inte slå vinden i varje steg hjälper när du när som helst kan attackeras.

Det kortaste och mest förnuftiga svaret jag kunde hitta är:

Standard Ninja Run är den här:

  • Kroppen lutad framåt, låg mot marken.
  • En underarm krökt framför kroppen, tydligen för att blockera attacker (två fingrar som hålls framför munnen valfritt men utbrett).
  • Den andra armen bakom ryggen, redo att dra ut ett bladvapen.

En annan spekulativ gissning skulle vara bättre aerodynamik. De rör sig också mycket snabbt ibland och det sägs att svänga armarna gör att du tröttnar snabbare och ger dig dålig form, så det kan vara att spara energi.

1
  • kan inte argumentera med aerodynamik. Att svänga armarna är mest för balans för människor. (försök att svänga dina armar med benen när du går, för mig lutar jag fysiskt när jag gör det). de klassiska löparmarna är ett enklare sätt att svänga dem snabbare och när vi springer lutar vi framåt och det gör balanskravet (nävarna knappt om alls går bakom kroppen under körningen) Ninja springer inte bara snabbare utan är maratonlöpare ( dess dagar för att springa för att nå en annan by) och kan behöva slåss mitt på den resan. I verkliga livet kanske det inte finns några fördelar, men det här är trots allt anime.

Flera anledningar som jag verkligen kan tänka mig.

  1. Att minska profilen genom att luta sig framåt som de gör och hålla armarna raka ger ett svårare mål att träffa och sänka ner till marken så det är svårare att se att flytta från lock till lock, vilket är ett Ninja huvudmål; att röra sig smygande.

1.5 Detta ger dem också den perfekta hållningen att hoppa framåt oavsett anledning, eftersom de flesta attacker bakifrån är svåra att blockera jämfört med framåtattacker som kommer att ha en rimlig tid att se och fånga upp dem.

  1. En enklare / snabbare tillgång till vapen som är fästa vid låren och ryggen.

  2. Ökad aerodynamik. Att springa i snabb hastighet som de flesta Ninja gör skapar mycket drag, ju mer aerodynamisk hållning desto bättre. Jag kan också tänka på flera balansproblem som kommer från att löpa ansiktet först så, armarna som hålls bakom kroppen fixar dessa balansproblem.

  3. Kan uppnå en snabbare hastighet. Tekniskt ... Med hela vikten framåt så fungerar den som en blyvikt på framsidan av en leksaksracebil. Kraften ovanför och framför benens huvudtapp ökar hastigheten. Omvänt gör det saker svårare att kontrollera, men med tanke på att Ninja i grunden är Jesus och kan gå på vatten och vertikala ytor som att gå på plan mark, är det vettigt att de har fantastisk benstyrka / balans och kan stanna på en krona relativt lätt.

  4. Förbättrar korrekt smyghållning. De flesta Ninja lärs ut att vara smygande, men att lära sig en tåhälshållning som betonar smyg tar mycket övning och är svår att upprätthålla. Lutande framåt som de gör medan du kör tvingar kroppen in i en tåhälshållning.

5.5 Denna tidiga akademiutbildningsidé har också en bra grund för varför de flesta vuxna Ninja i senare kapitel använder "en hand bakom och en hand framåt med ett handskylt". De har redan lärt sig rätt hållning att springa och smyga med, nu kan de hålla en hand framåt, redo att kasta Jutsu som de lärde sig under sin tid som Genin, tillsammans med deras rätta smyg / löpande hållning.

När de håller armarna bakom är de strömlinjeformade. De tränger igenom luften snabbare och luftmotståndet minskar och därmed ökar deras hastighet. Det ger också enkel åtkomst till vapen.

Egentligen såg jag en gång lite om detta i en japansk TV-show. Det kommer från det sätt som samurai brukade springa innan han träffade engelska. Samurai sprang in i strid med endast benen, hålla överkroppen stabil och i en klar hållning. Armarna bak var, tror jag, en förlängning av detta att göra med tron ​​att det minskade luftmotståndet. (som att använda samma teknik för att springa genom vatten) Men en sak som hände när engelsmännen kom var att var och en såg hur den andra sprang och, som män kommer att göra, tävlade. Den västerländska löpstilen är svårare att göra med ett vapen i handen men är effektivare och därför snabbare. Den östra stilen har ingen armsvängning, vilket gör att större vapen (svärd) kan bäras säkert, men kräver också att viktförskjutningen sker i kroppen snarare än armarna, vilket gör den mindre effektiv och långsammare.

Kanske beror det på att vapnen de skulle använda för att hantera ett bakhåll dras från låren och bakom ryggen. Jag skulle tro att det också skulle ge dem en enhetlig löpeprofil så att det inte finns något "bästa ögonblick" att attackera dem. Om du springer med svängande armar kommer det att finnas ögonblick när dina händer är helt felaktiga. Speciellt om du har, säg, ett vänster lårshurikenhölster och ett svärddragning på höger axel, kommer du ständigt att skapa ett ögonblick där du enkelt kan rita varken vapen på grund av armsvängning. För det tredje låter det dig rita och kasta vapen gömda i ärmen utan att fördröja att du behöver svänga armen tillbaka.

Jag antar att det också kan vara en artefakt av chakraassisterad rörelse. En riktig kalisthenisk löpstil kan komma i konflikt med att få de bästa resultaten från en körning som förlitar sig mer på att hålla fast vid chakra och explosivt släppa den för en "push" snarare än den rundare rörelsen att springa baserat på ren atletik. Kanske hjälper det också deras ögonblick till att balansera genom att hålla tyngdpunkten nära konstant snarare än att låta den svänga, vilket teoretiskt skulle möjliggöra snabbare, stramare reaktioner och undvikelser.

Anledningen till att de gör det är aerodynamik.

Mindre luftmotstånd, snabbare hastighet. Används mycket vid design av jetplan, flygplan, bilar. Du vill att något ska vara snabbare, antingen gör det kraftfullare eller skär motståndet mot det. Hastighet var viktig för ninjor, så att ha snäva kläder och springa i en aerodynamisk position skulle göra dem snabbare. Det är förutom uppenbara fördelar som människor har sagt (en hand redo att dra ett blad ... etc).

Har du någonsin undrat om formen på ubåtar eller torpeder? Dess orsak är hydrodynamisk. Snabbare hastighet på grund av mindre motstånd från vattnet. Det fungerar detsamma för luftmotstånd. NASA brukade ha en bra sida om aerodynamik men det är uppenbarligen inte längre tillgängligt (kan inte ens genomsökas på grund av robots.txt för webbplatsen).

1
  • 3 Ett ok svar men något bevis? Trovärdiga länkar, exempel etc.

Eftersom du lägger dina händer bakom ryggen när du springer går du snabbare. Eftersom det väger dig bakåt men du väger dig ner framåt, så det är som att du försöker hålla balansen men framsidan har mer vikt än baksidan så när du springer, lutar du dig också på samma gång som får dig att springa snabbare vilket ger dig mer fart. Det är därför ninja gör det så att de får mer fart.

2
  • 2 Jag kan inte följa vad du säger. Kan du lägga till någon källa eller förklara vad du hävdar mer detaljerat? Att skriva på korrekt engelska skulle också vara till hjälp.
  • Om du vill ha en källa, se videon på youtube där en riktig ninja-kommentar om ninja kör. Kanalens namn är asian boss.

Det uppenbarligen inte får dig att springa snabbare. Om det gjorde det skulle du se det i OS.

Eventuell ytterligare aerodynamik kompenseras inte av förlusten av armarnas svängande momentum och den besvärlighet som orsakar.

Det finns en anledning till att människor svänger armarna när de går / springer, även om de använder betydligt mer energi för att göra det.

Jag trodde faktiskt att anledningen till att du skulle se den här körningen är att den kanske använde mindre energi och hjälpte till avstånd, men det är osannolikt också, för det är förmodligen mer arbete att hålla balansen totalt sett --- och det finns människor som i princip kan springa så länge att vad de måste sluta för är sömn ändå.

2
  • 1 Jag är inte säker på om du är emot de andra svaren eller något med dem. Jag tror inte att en jämförelse av ninjor och idrottare är ett bra exempel.
  • 1 Detta borde vara en kommentar.

Anledningen till detta är troligtvis för att den ser cool ut och passar vad västerlänningar tycker om när de tänker på ninjor. Det kan finnas några resonemang med vapen men jag känner inte till något. Men det har ingenting att göra med aerodynamik, fysik eller hastighet.

Sprinter använder armarna eftersom det gör dem snabbare. Att luta sig framåt när du springer gör inte en snabbare, det saktar faktiskt ner dig för att du är framför dina kroppars naturliga balans.

Det hjälper inte heller långdistanslöpning. Människor har utvecklats för tvåvägsrörelse eftersom det är mer energibesparande och effektivt sätt att röra sig på grund av tyngdpunkten och svängningarna i armarna medan de går och springer. Det är därför människor kunde blomstra i vår tidiga utvecklare, för medan andra fyrdjursdjur utmattade sig medan de flydde människor där de kunde springa längre sträckor, men i en långsammare takt än andra djur för att tröttna ut dem.