Anonim

Avslappnande musik för att studera och koncentrera sig - 4 timmar av omgivande studiemusik

Det verkar som en bekant trope att ha en kraftfull varelse i mänsklig form ta en människa som sin oförstörbara vårdnadshavare. 3x3 Eyes har det förhållandet mellan Pai och Yakumo. Jag undrar om det är mer än bara ett annat uttryck för denna allmänna trop; om det är en anpassning av en verklig legend eller traditionell historia. Det finns något övertygande om en odödlig och hennes följeslagare vill bara vara mänskliga.

Så, är 3x3 Eyes baserat på en riktig legend eller traditionell berättelse, eller bara gjort upp?

Den närmast kopplade legenden jag kan hitta är Shiva. Shiva är en hinduisk gud som har tre ögon och dyrkas av människor i regionen som Pai kommer från.

Tredje ögat: (Trilochana) Shiva avbildas ofta med ett tredje öga, med vilket han brände Desire (K ma) till aska, [98] kallad "Tryambakam" (sanskrit: (Tamil: ), som förekommer i många skriftkällor. [99] I klassisk sanskrit betecknar ordet ambaka "ett öga", och i Mahabharata avbildas Shiva som treögd, så det här namnet översätts ibland som "att ha tre ögon". [100] Men i Vedic sanskrit betyder ordet amb eller ambik "mor", och denna tidiga betydelse av ordet är grunden för översättningen "tre mödrar". [101] [102] Dessa tre modergudinnor som kollektivt kallas Ambik s. [103] Andra relaterade översättningar har baserats på tanken att namnet faktiskt hänvisar till oblationerna som ges till Rudra, som enligt vissa traditioner delades med gudinnan Ambik . [104] Det har nämnts att när Shiva tappar humöret dåligt, öppnar hans tredje öga som kan förstöra de flesta saker till aska.

källa: http://en.wikipedia.org/wiki/Shiva

Detta är den bästa treögda gudom i den rätta regionen jag kunde hitta. Jag tror att 3x3 ögon kan ha tagit en del av legenden som inspiration och sedan sprang med den.