Anonim

PEANUTS Movie Teaser Trailer (Movie HD)

Kometen Lucifer har ett fiktivt manus som används när text visas. Till exempel:

Är skriptet avkodningsbart? Om så är fallet, hur?

Det kan verkligen avkodas - manuset verkar vara en enkel ersättningskodning för engelska skrivna i det latinska alfabetet. Men jag skulle tveka att till och med kalla det en "chiffer". Manuset i Kometen Lucifer är mindre som manuset i Rokka no Yuusha, där dechiffrering är en verklig utmaning, och mer som vad Akagami no Shirayukihime användningsområden. Det vill säga, det är i grunden engelska skrivet med ett mycket exotiskt typsnitt. (Väl, Akagami använder ibland romaniserad japansk snarare än engelska, men tanken är densamma.)

Tänk på den här bilden från avsnitt 1:

Rubriken till vänster lyder "Garden Indigo".Om du kikar åt höger kan du se hur manuset egentligen bara är en hyper-stiliserad variant av stora latinska tecken. Och som bekräftelse, kom ihåg att en av militärerna sa "Garden Indigo" senare i avsnittet.

Tänk också på den här bilden från avsnitt 1:

Hur ser dessa ut? Naturligtvis "Wanted" -affischer. Och om du ser tillräckligt hårt ser du att den övre raden på affischen till höger ser ut som en stiliserad version av ordet "VILL". Om du tittar på andra raden under flickans bild på samma affisch kan du matcha tecknen från "VILL" för att se att det står "-EWA-D". Fyll i tomma ämnen - som båda är desamma - och vi drar slutsatsen att det står "BELÖNING".

Vi har inte tillräckligt med text från och med avsnitt 1 för att skapa en fullständig översättningstabell, men den allmänna principen här är enkel.