Anonim

Ed Sheeran - One [Officiell musikvideo]

Neji, Hinata, Shino, Kiba, Sasuke, Choji, Shikamaru och Ino har alla sina klaners Kekkai Genkai, t.ex. Shikamaru har skuggjutsu, Ino har sinne att kontrollera jutsu.

Uzumaki-klanen sägs ha förseglingstekniker. Varför har då inte Naruto någon av teknikerna? Åtminstone borde han ha en del av sin fars förmågor (utom Rasengan, eftersom Jiraiya och Kakashi kunde göra det), men från början visas det att han inte hade någon klanspecifik teknik. Varför då?

7
  • Liksom vad @JNat säger, fick naruto ingen utbildning direkt genom sin klan. Alla ovan nämnda namn hade deras föräldrar utbildar dem även sasuke fick lite utbildning från sin pappa och bror i det tidigare skedet.
  • Klanmakt menar du kekkei genkai (blodgränsgräns)?
  • Din idé om Kekkei Genkai är långt ifrån basen. Som nämnts ovan är de blodgränser. De klaner du listade ovan har speciella tekniker som de överför till sina avkommor, men det är tekniker som kan överföras till vem som helst. Kekkei Genkai är förmågor som få har, som den första Hokages förmåga att kombinera jord och vatten för att använda träsläppet. Även om en ninja kanske kan använda båda elementen, kan de inte använda träsläpp om det inte ligger i blodet. Att utarbeta Kekkei genkai är speciella förmågor som inte kan läras ut.
  • @JNat: Har du något emot att utöka det till ett svar /

För att utöka min kommentar, enligt nhahtdhs begäran:

Eftersom klanspecifik jutsu måste läras ut, även om du kan ha en anknytning till dem eller mindre svårt att lära dig dem.

Till skillnad från Kekkei Genkai, som är tekniker (vanligtvis) unika för en klan gått genetiskt, klanspecifik jutsu - eller Dölj - är gått igenom genom undervisning / muntligt.

Exempel på Kekkei Genkai inkluderar, men är inte begränsade till, Sharingan, Byakugan, Shikotsumyaku (Kimimaros benförmåga), Ice Release-tekniker (används av Haku) och Wood Release-tekniker.
Exempel på Dölj inkluderar, men är inte begränsat till, Nara-klanens Shadow-tekniker, Aburame-klanens Insect-tekniker, Hyuuga-klanens stridsstil (Gentle Fist) och Uzumaki-klanens Sealing-tekniker.

Det är emellertid också anmärkningsvärt att påpeka att Naruto besitter många av de allmänna "förmågorna" i Uzumaki-klanen, såsom en otroligt stark livskraft, stora återhämtningskrafter och över den genomsnittliga livslängden. Han har dessa för, inte olikt Kekkei Genkai, de överförs genetiskt. Å andra sidan har han inte klans specifika jutsu, på grund av det enkla faktum att det fanns ingen Uzumaki som lärde honom dem.

1
  • Hmmm jag tror att den enda kraften som naruto aldrig visar är chakrakedjorna förutom att han visade varje medfödd kraft / drag i uzumaki-klanen.

Jag tror att detta förmodligen beror på att Naruto är genetiskt 1/2 Uzumaki och 1/2 en annan klan (Namikaze). Till skillnad från de andra medlemmarna av Uzumaki-klanen som vi har sett (Kushina, Karin, Nagato, Mito) har Naruto inte sitt varumärke rakt rött hår. Istället ärver han sin fars taggiga blonda hår. Jag tror att detta förmodligen resulterar i att man bara ärver en del av Uzumakis genetiska egenskaper (t.ex. kompatibilitet som Kuramas jinchukiri) men förlorar andra (t.ex. chakrakedjor, fuinjutsu).

Naruto verkar emellertid ha den medfödda förmågan att manipulera tätningen på Kurama, utan att indikera att han fick utbildning på detta. Så han har viss skicklighet inom konsten.