Anonim

Let's Play Weapon Shop Fantasy - PC-spel Del 7 - Lazymode

I One Piece-världen kan du ge en djävul fruktkraft till vapen (saker) genom att förstöra den med det vapnet. Det verkar som att man också kan ge haki till vapen, hur kan de göra det? Kuja-stammedlem Marguerite är den första som ses göra det. (Kapitel 516)

1
  • Jag tror att svaret på denna fråga också kan svara på din: anime.stackexchange.com/q/6394/6166 Jag håller med Spots svar, eftersom de flesta manga följer tanken att kläder och vapen är en del / förlängning av ägarens kropp och kan reformera (som Smoker's Jitte) eller kan genomsyras av Haki (som Zoros svärd), precis som din egen kropp.

Endast Color of Armaments kan ges till ett vapen. Eftersom vapnet inte lever, kan Color of Observation och Conqueror's Haki inte tillhandahållas. Vapen kan ses som en förlängning av lemmarna (även om det inte nämns i OP, så är det vanligtvis fallet i de flesta manga). Color of Armaments ger ett extra lager hårt skydd mot yttre skador på kroppen. Med tillräcklig övning kan den användas som vapen för att attackera. Eftersom vapen är en förlängning av kroppen, får vapen skydd för att beväpna dem.

Dessutom nämnde Rayleigh att Color of Armaments kan vara genomsyrat av ett vapen för mer slag. Men hur det görs har inte förklarats ordentligt.

3
  • kan du ge någon källa? kanske från vilket avsnitt eller kapitel?
  • kommer inte ihåg men jag ska kolla.
  • kolla avsnitt 516. Rayleigh-träning luffig.

Det är inte mycket mer än SpOTs svar, men jag lägger till källorna.

Det förklaras aldrig tydligt. Rayleigh och Mihawk nämner endast det övergripande konceptet att utvidga förstärkningen av Haki till vapen till Luffy respektive Zorry (kapitel 597 och 779):

Efter sin kamp med Pica kommer Zorry ihåg en konvertering med Mihawk:

Men denna idé i manga är inte ny, och den påminner om hur man i hunterXhunter Nen kan utvidgas till ett vapen om man tänker på att vapnet är en förlängning av din kropp (märk Killua nämner "förstärkning"; kapitel 140):