Anonim

Ernő Dohnányi - Pianokvintett nr 1 i c-moll op. 1 [poängljud]

Jag förstår att One Piece är anime och inte riktigt, men kommer att tänka på det, hur kommer det? alla talar samma språk. I Punk Hazard Arc utropade Kin'emon om främmande länder varifrån stråhattarna kom. Men ändå, alla utan undantag talar detsamma. Några indikationer eller något?

Av de bevis som för närvarande finns verkar det som att detta är en bieffekt av att världen har en enda regering.

Till exempel är fonlyferna inte på japanska, eftersom bara Robn kan läsa dem. Om det var ett enkelt alfabetbyte, skulle någon redan ha räknat ut det. Det betyder att det fanns olika språk då (minst ett).

Så det finns en chans att världen var lika olika språkmässigt som vår, men sedan upphörde det ogiltiga århundradet när den nuvarande världsregeringen besegrade de andra. Tänk bara på det, om Japan skulle ta över hela världen, skulle alla också tala japanska här.

Den större frågan är att varför utvecklade de inte accenter. Öarna gör folket isolerat i små grupper. Detta är en perfekt miljö för att det ska hända. Även ett halvt sekel borde vara tillräckligt för att resultera i åtminstone några små förändringar.

0

Detta svarade Oda i SBS Vol. 25:

Läsare: Jag har en allvarlig fråga till Oda-sensei. Hur kommer det sig, i manga, oavsett vart du går, alla talar alltid samma språk?

Oda: Eftersom manga är något där allas drömmar avbildas.

källa: http://onepiece.wikia.com/wiki/SBS_Volume_25


Förutom detta kommer jag ihåg ett annat uttalande från Oda där han sa att det officiella språket i serien är engelska (ingen källa, sorry). Detta indikeras när du ser ett engelskt namn för en attack eller en karaktär. (t.ex. "Nations Might" är inte skrivet i kanji i mangan.)

1
  • Tja, lite det verkar som en tillfällighet hur allt med Balints svar faller på plats.

Det kommer att bli svårt om varje civilisation har sitt eget språk, inte bara på olika språk utan också att översätta manga och anime-dubben. De bör alltid lägga undertexter och ha översättare i anime och manga som till exempel när Straw Hat-besättningar möter ett djur, börjar Chopper att översätta för dem vad han säger.