Anonim

ENGLAND ÄR MIN STAD!

Denna fråga innehåller spoilers

Tobi presenterade sig som Madara för Nagato och Konan. Zetsu vet hans verklig identitet. Han visade sitt riktiga ansikte för Kisame. Itachi vet åtminstone att Tobi inte är en goofball (om inte hans riktiga identitet). Varför var han tvungen att sätta upp en goofballfasad för Sasori, Deidara, Kakuzu och Hidan? Det fanns skäl att hålla hans verkliga identitet dold, men varför presenterade han sig inte som Madara för hela gruppen?

4
  • Jag tror inte att det finns ett ordentligt svar på den här. Varför? Förmodligen för att göra oss, tittarna omedvetna om hans sanna identitet.
  • @MadaraUchiha Egentligen kan det också kvalificera sig som ett svar. "Författaren ville göra sin karaktär mer mystisk, för att få läsarna / tittarna upphetsade i den senare plotlinjen att ta reda på hans riktiga identitet."
  • Ja, bara det är inte ett faktum, det berättades inte någonstans, det är min personliga åsikt, som inte utgör ett svar här på Stack Exchange,
  • Ah, det är du.

Tobi agerade som en goofball för att dölja sin sanna natur. Pein var ledare för Akatsuki, men

Tobi var den som drog i trådarna bakom allt så han var tvungen att maskera sin sanna identitet och verka ovärdig att utreda.

Tobi fick sig att se svag och värdelös ut, vilket är perfekt för hans förklädnad.

3
  • 1 Men Varför? Vad fick han av att dölja sin sanna identitet för vissa Akatsuki-medlemmar? Vad har bilden också att göra med någonting?
  • Jag vet inte, men medlemmarna som kände till hans sanna identitet var förmodligen en del av hans "inre krets", med undantag av Itachi (som Tobi var tvungen att ta itu med direkt). Och det är givet att Zetsu, Pein och Konan vet hans identitet (i olika omfattning). För de andra medlemmarna, ju färre människor vet att han drar i trådarna, desto färre hot kommer hans planer att möta. Bilden var ett exempel på att Tobi gjorde sig själv värdelös.
  • Frågan är fortfarande obesvarad känner jag. Han gjorde det för att dölja sin sanna natur - det är allt bra. Men vad fick han av det?

Tja, deidara uttryckte vissa negativa konnotationer och förbittring mot Uchiha-klanen och deras Sharingan. Eftersom han parades med Deidara, om han hade uttryckt sin identitet som Madara i början, kan det ha skapat möjlig spänning / konflikt. Men det är bara spekulation och ett litet fragment av det möjliga svaret.

Madara sa till Obito / Tobi att använda sin identitet tills han återupplivades. Eftersom han använde Madaras identitet var han tvungen att bära en mask, annars hade vissa kanske avslöjat att han inte är Madara.

Finns i denna Wiki om kapitel "Flytta planen framåt" och från kapitel 606 i mangan.

2
  • Tack, men det är inte min fråga. Frågan erkänner redan att han hade skäl att anta Madaras identitet. Under en kort stund, efter att han "officiellt" gick med i Akatsuki, fortsatte han att lura sig, särskilt med "Deidara-senpai" (det är där jag fick mitt visningsnamn förresten). Frågan är varför gjorde han det det där istället för att bara säga "Jag är Madara"?
  • @ Deidara-senpai Han kanske ville testa Akatsuki-medlemmarna för att ta reda på hur starka de egentligen är och kanske ville han inte dra för mycket uppmärksamhet åt sig själv genom att säga: "hej, jag är Madara, sup bro?" men allt detta är ren spekulation från mig, jag har inget bevis för eller emot det. Tiden kan berätta.