Anonim

KEFLA SUPER SAIYAN & BABY VEGETA (DLC Pack 7) All Abilities & Ultimate Attack DRAGON BALL Xenoverse 2

Exkluderar Zeno för att han är kungen över allt, som är den starkaste karaktären i var och en drak boll serier, som drake boll Super, Dragon Ball Universe, Dragon Ball GT, ...?

Jag letar efter faktabaserade svar, som att använda logiskt baserade som att jämföra Ki och mycket mer.

2
  • Det här är inte heller ett åsiktssvar, det kan vara svar med hjälp av logiskt baserade som att jämföra Ki och mycket mer
  • Frågan är inte riktigt åsiktsbaserad IMO eftersom DB-serien betonar jämförelsen av styrka mellan de olika karaktärerna. Jag menar, hela poängen med DB är att se X förlora mot Y, sedan tränar X och slår Y, vilket visar att X i slutändan är starkare än Y.

Var och en av serien introducerar flera karaktärer med ökande styrkor under olika bågar så jag ska svara på frågan med den starkaste karaktären i slutet av varje serie.

  • drak boll: Den starkaste karaktären i slutet av Dragon Ball var Goku. Piccolo var nästa karaktär tillsammans med Kami i loppet. Men Piccolo talade till Goku som det enda verkliga hindret som stod i vägen för honom och att Kami hade försummat för mycket på sin träning.

    Resonemang: I avsnitt 148 ser vi Piccolo och Goku slåss där båda verkade vara ganska jämna i styrka tills Goku äntligen ringde ut honom. Dessutom hade Picollo sårat Goku i en sådan utsträckning att han befann sig i en livs- eller dödssituation och det är uppenbart att han skulle ha fått en Zenkai-boost efter deras kamp. Den enda andra kämpen i loppet är Kami men på grund av att Piccolo bara anser att Goku är ett hot, tror jag att det är rättvist att anta att han var den starkaste.


  • Dragon Ball Z: Dragon Ball Z såg införandet av fusioner. Så den starkaste karaktären inklusive fusioner skulle vara Vegito vilket är en Potara-fusion mellan Goku och Vegeta. Den starkaste oanvända karaktären, å andra sidan, skulle vara, Ultimate / Mystic Gohan. De andra karaktärerna i loppet skulle vara Super Buu (som var ännu starkare med Gohan, Gotenks absorberade), Goku och Gotenks som inte var lika starka.

    Resonemang: Den sista antagonisten i slutet av Dragon Ball Z var Majin Buu och vi ser flera iterationer av Majin Buu. Vi vet att SSJ3-transformationen är mycket överlägsen SSJ2-transformationen. Majin Buu i sin feta form var något svagare än Goku i sin SSJ3-form som ursprungligen var den starkaste i början av serien. Sedan ser vi Super Buu (den starkaste iteration av Buu), som var ungefär samma nivå som styrka som SSJ3 Gotenks (Vem var en smält karaktär). Fusioner är kraftfullare. Gohan i sin ultimata form var tillräckligt stark för att leka med Super Buu i avsnitt 267. Gohan kunde också hålla sig mot en Buu med en absorberad SSJ3-karaktär i följande avsnitt. Slutligen ser vi Potara smält karaktär Vegito, helt leksak runt med en Buu som absorberade den starkaste ogärade karaktären Ultimate Gohan, vilket gör honom till den starkaste.


  • Dragon Ball GT: "Obs! Denna serie är inte kanon". Emellertid innehöll denna serie också fusioner, varför den starkaste karaktären i slutet av serien var SSJ4 Gogeta, vilket är en fusion mellan Goku och Vegeta i deras Super Saiyan 4-omvandlingar. Men den starkaste oanvända karaktären skulle vara den sista skurken som de var tvungna att möta, det var Omega Shenron.

    Resonemang: Den här är ganska lätt. Omega Sheron var den sista antagonisten i serien. Han var tillräckligt stark för att skjuta tillbaka SSJ4 Goku, Vegeta, Majuub, Gohan, Goten och Trunks. Det var först efter att Goku och Vegeta smälte in i Gogeta, lyckades de helt leksaka med Omega Sheron. De sista avsnitten i serien mellan 57-63 skulle indikera detsamma.


  • drake boll Super: Så den här showen såg introduktionen av Gods / Angels och tog maktskalning till en multiversal nivå. Den starkaste karaktären när det gäller makt är Grandpräst. "Obs! Omni-kungen har ingen fysisk styrka som anges av Beerus och Whis. Han har förmågan att radera allt från existens enbart av vilja som gör honom kraftfull". Om jag bara skulle överväga dödliga, är den starkaste karaktären för närvarande ännu inte bestämd, men kommer snart att ske under de närmaste dagarna mellan Goku och Jiren.

    Resonemang: Till skillnad från föregående serie introducerade denna serie många tecken starkare än huvudpersonerna av enorm marginaler, utan att faktiskt avslöja sin makt i verklig strid. Vi blev introducerade för förstörelsens gudar och änglar. Gudar av förstörelse är tekniskt sett de starkaste kämparna i varje universum (Med undantag för Jiren och kanske till och med Goku nu i avsnitt 129).

    Det finns också änglar som är väsentligt starkare än destruktionernas gudar, i en sådan grad att de kunde ta ut dem utan ansträngning. En sådan ängel som är vän med huvudpersonen är Whis. Whis sa till Goku i avsnitt 55 att även han knappt kunde hålla jämna steg med Grand Priest när det gäller strid. Notera Whis själv vid den tiden är tillräckligt stark för att slå ut Goku och till och med förstörelsens Gud i sitt universum Beerus (som är väsentligt starkare än Goku vid den tiden) utan att ens försöka.

    När det gäller den starkaste dödliga, efter avsnitt 129 och 130, måste det vara Goku i hans Fully Mastered Ultra Instinct Form med Jiren inte långt efter!

1
  • Kommentarer är inte för längre diskussion; den här konversationen har flyttats till chatt.