Anonim

Rangordna de 50 mest populära Shounen-huvudpersonerna efter styrka

Jag tittade bara Toaru Kagaku ingen Railgun. Det verkar som om Kuroko är kär i Misaka (?) Och kallar henne "onee-sama", men när började det? Och varför / hur hände detta?

Onee-sama används ofta i ett idol-följare-förhållande mellan kvinnor, vilket vanligtvis betyder extrem tillbedjan från följare så på ytan kan det se ut som Kuroko idoliserad Misaka eftersom hon är en nivå 5.

Vi ser dock att Kuroko ser Misaka som något än en Idol ie. famla henne i duschar, bli avundsjuk på någon man som är med henne eller vill se henne, stjäl hennes underkläder,

hon har uppenbarligen gjort det tidigare eftersom hon visste att den riktiga Misaka skulle attackera henne om hon stal underkläderna med sina Esper-krafter som bevisade att hon var med var den riktiga Misaka

detta skulle tyda på att Kuroko har känslor för Misaka som ignoreras av Misaka som eventuellt överlämnar det som bara Kurokos personlighet.

Detta skulle vara en delmängd av förhållandet mellan idol-följare och signalerar ett lesbiskt förhållande med den yngsta av paret som hänvisar till den äldsta som "Onee-sama", detta är vanligt i Shoujo Ai / Yuri där den yngsta älskar henne äldre partner och termen används för att visa hur starka de känner sig som att vilja vara en familj med dem.

Men det finns tillfällen där de äldsta i paret hittar detta som ett slags "slå på", i det första Sono Hanabira-spelet får Yuuna Nanami att kalla henne Onee-sama och när Nanami gör kan vi se euforin i Yuuna som Yuuna fortsätter att be Nanami att "säga det igen" och försöker få henne att använda det i samband med något otrevligt samtal (som Nanami berättar om vad hon är på väg att säga och stoppar det), Yuuna försökte också få Sara i det andra spelet samtalet Kaede Onee-sama men efter ett par användningar väljer Sara att inte göra det.

När det gäller den andra delen till din fråga, medan jag ännu inte har läst de lätta romanerna, med tanke på Kurokos personlighet kan det ha börjat när Misaka och hennes första möte var "kärlek vid första anblicken", jag minns att Kuroko nämnde att hon var tvungen att "dra några strängar "för att få henne och Misaka att dela samma rum och med tanke på hur Misaka är van vid Kuroko-handlingar och hur Kuroko är van vid att" straffas "skulle det indikera att det har pågått ganska länge

1
  • 1 Detta svar är korrekt, men notera också att användningen av sama är strikt en anime-sak. Detta är inte hur människor faktiskt vänder sig till varandra i verkliga livet.

I traditionella asiatiska länder (som i Sydostasien, Kina, Japan osv.) Kan du vända dig till någon nära dig som "äldre syskon" eller "yngre syskon" om deras ålder inte är långt ifrån din, men om de är mycket äldre än du, ibland kan du adressera dem som "farbror" eller "moster" även om de inte är din familj.

Detta gäller många anime på grund av japansk tradition. Kuroko ger Misaka respekt som någon äldre än henne, men att kalla sådana människor "X-sama" sker främst bara i fiktion. Ibland används dock denna adress i familjer som har ett perspektiv baserat på forntida traditioner (som yakuzafamiljer etc.), men det är inte så vanligt.

Observera att det ibland kanske inte är artigt att kalla någon "farbror" / "moster" (speciellt om åldersskillnaden inte är betydande), eftersom det gör att det verkar som om du behandlar dem som gamla. I asiatisk tradition använder vi oftast bara ett ord som betyder "äldre / yngre syskon" istället.