Anonim

The Chainsmokers - Paris Lyrics

I avsnitt 7 av Yuri !!! På Ice delar Victor och Yuuri vad som definitivt är en kyss på isen. Emellertid blockeras denna kyss av en bekvämt placerad arm, se nedan:

Vissa människor har sagt att kyssen inte visades direkt på grund av japanska censurlagar, medan andra har sagt att det bara är en del av normen att ignorera queerförhållanden i Japan. Finns det någon sanning i antingen argument och något prejudikat eller lag som stöder det?

12
  • Bara att spela Devil's Advocate: hur kan man säga att det är en kyss och inte en alltför tillgiven kram? Kom ihåg att jag säger detta som en som sannolikt inte kommer att se den här anime och se den här gifen för första gången.
  • Det är uppenbarligen omöjligt att veta säkert, men om man tittar på var deras ansikten är (visas på goo.gl/images/GauUUx), är det mest logiska förklaringen att de kysser på avstånd.
  • Jag har sett människor kommentera att det inte finns något riktigt Rättslig anledning till censur, och att det handlar mer om kulturella normer, vilket jag tycker är övertygande som en förklaring, men jag har inte heller något som stöder det.
  • @Makoto: implikationen är något starkare med den bit som föregår det, tror jag.
  • I Naruto, Naruto och Sasuke, båda är killar, hade något du kan kalla "kyss scen". Så jag skulle tro att det inte borde vara något problem att visa den här kyssen.

Jag är lite sen på festen, men jag tror att det kan vara mer ett konstnärligt val än något annat.

Victor's arm är förmodligen där för att skydda sitt eget privata ögonblick tillsammans istället för att det beror på censurskäl.

Det finns ett inlägg på tumblr här som citerar Kubo-senseis tweet som en "officiell" bekräftelse på kyssen. Jag är en helt nybörjare på japanska, så källans tillförlitlighet är helt beroende av OP: s översättning. Om källan är rätt, och Kubo-senseis tweet verkligen innebär att kyssen faktiskt är, kanon, då tror jag inte att censur verkligen är ett stort problem här.

Vissa har citerat att den kulturella normen är den främsta anledningen som du nämnde, men jag tror att det inte riktigt håller om du undersöker vad som hände i senare avsnitt. De föreslog och bokstavligen förlovade sig med guldband på fingrarna, och om hela serien var tänkt att återspegla queer-kulturen i Japan, tvivlar jag på att det skulle hända.

Det jag har sagt är dock bara spekulationer; ta det med en nypa salt.

1
  • FWIW det finns en uppfattning om en social motreaktion i kommentaren här, men jag tvivlar på att det var ansvarigt för att kyssen var dold, eftersom detta verkar vara mer en fråga om huruvida den underförstådda kyssen skulle visas i första hand.

Jag tror att det kanske inte handlar om att ignorera queer-förhållanden mest för att hur mycket pengar de tjänar på yaoi osv. Jag tror att de blockerade utsikten eftersom de vill göra folk glada och undrar var det en kyss eller en kram. Jag tror att de räddar det verkliga förhållandet under andra säsongen.