Anonim

Mavado - Progress

Efter War of the Best, när Whitebeard dog och det inte fanns något hopp för piratsidan, går Shanks in i området och allt slutar på hans kommando. Så jag undrar om Shanks verkligen är så stark (att tre admiraler tillsammans inte kunde besegra honom) eller hedrar de bara sagan om Whitebeard?

2
  • Magma är hetare än eld och svärd är hetare än magma. .. logik för One Piece. he he he.
  • @ user1466 shanks 'haki-belagda svärd är det hetaste i OP-universum!

Shanks är mycket stark, men det är inte den enda anledningen till att marinen slutade. Att vara en av de fyra yonko innebär att hans besättning är en av de farligaste i hela Grand Line. Naturligtvis var Whitebeard minst lika stark, om inte starkare, men Shanks är ingen svag heller. Han har kunnat hålla sig mot ett antal mäktiga motståndare, inklusive vid olika tidpunkter och i olika situationer, Mihawk, Kaido och Whitebeard. Marinorna kom bara förberedda för en Yonko i taget. Att möta både Whitebeard-piraterna och Redhair-piraterna skulle ha varit mycket mer än de kunde tugga.

Shanks är inte heller en fruktansvärt farlig pirat i världsregeringens ögon, även om han är mycket mäktig. De ser honom som ett hot, men erkänner att han förmodligen inte skulle vara den som skulle starta en stor konflikt på egen hand. Han respekteras av ett antal människor i marinen, inklusive Sengoku, som hellre vill undvika en konflikt med de rödhåriga piraterna. Marinen skulle förmodligen ha kunnat vinna mot de rödhåriga piraterna vid den tidpunkten, men de skulle ha haft stora förluster under processen som helt enkelt inte var värda det. Han är också ganska karismatisk, så det hjälpte förmodligen.

I slutändan beslutade Sengoku att avsluta striden av respekt för Shanks, inte nödvändigtvis för att de inte kunde ha slagit honom, men han är definitivt fortfarande en av de mäktigaste människorna i världen.

Källa: One Piece Wiki

2
  • Glöm inte att några av hans besättning hörnade amiralerna, som Ussops pappa Yassop som riktade sin pistol mot admiral Kizaru
  • 2 det var ben beckman som riktade pistolen mot kizaru inte yassop

På grund av det faktum att Shanks bounty är okänt, och vi inte har sett några allvarliga slagsmål som faktiskt gick ner, kan vi bara uppskatta Shanks power från hans korta framträdanden och dialogerna om honom:

  1. Han förlorade armen till en Sea King i ett försök att rädda Luffy och använder sedan Conquerors Kaki (Haoshoku Haki) för att skrämma bort den.
  2. Han använder Conquerors Haki för att slå ut det mesta av Whitebeards besättning och kolliderar sedan kort blad med Whitebeard, den starkaste mannen i världen.
  3. Han stoppar Akainu med sitt svärd och räddade Koby.
  4. När han hade två armar var han i strid med Mihawk som den starkaste svärdsmannen i världen. Whitebeard själv sa att han fortfarande kommer ihåg striderna mellan Mihawk och Shanks, och de ekade runt Grand Line. Men Mihawk är inte längre intresserad av att bekämpa honom.
  5. I kapitel 907 gick han in i Mary Geoise för att prata med de fem äldste.

Baserat på denna information skulle jag säga att Shanks är välförtjänt av sin titel som Yonko, men inte lika kraftfull som de andra tre. Han kunde förmodligen också anta en marinadmiral eller till och med flottadmiralen individuellt. Med tanke på att marinen led massiva förluster redan under striden, skulle jag säga att Shanks, tillsammans med sitt besättning, är tillräckligt kraftfullt för att hota att stoppa kriget vid den tiden.