Anonim

Nyheten om att fånga ess är ganska lång tid innan avrättningen. Och det kommer säkert att bli mycket lättare att rädda Ace när han fortfarande var i Impel Down (eller kanske Enies Lobby). Är det för att Shirohige är för långt borta? Kan han inte be en av hans underordnade eller hans allians att rädda Ace? Var var han just nu?

Bra fråga och lite svårt att svara på. Jag tror att följande saker kan ha påverkat White Beard att inte rädda Ess i Impel Down:

  1. Hela Whitebeard-besättningen, inklusive allianspartner, sägs vara i New World, inte i Grandline.Och för att komma till Marineford är det enda sättet genom Fishmen Island, och det tar tid att mobilisera en sådan stor piratgrupp.
  2. Som vi nu vet är vädret i New World för oförutsägbart för att resa snabbt. Även om det inte är känt om Whitebeard var långt borta, men vädret måste ha påverkat hans restid avsevärt.
  3. Ace var befälhavare för Whitebeard-pirater. Så om en så stark karaktär kan fångas, tror jag inte att Whitebeard riskerar mer av sin familj att fånga / rädda ess i Impel Down eller Enies Lobby.
  4. Att nå Impel Down / Enies Lobby anses vara svårt eftersom det har naturligt skydd i form av cirkulära vågor som endast används av marina. Marineford är det återstående området där man lätt kan nå utan att gå igenom de cirkulära vågorna.
  5. Det är inte heller känt, men när Kaido försökte blockera Shanks försökte en marinman stoppa Whitebeard, så det måste finnas andra faktorer som försökte hindra Whitebeard från att röra sig, vilket stoppade Whitebeard från att komma snabbt.
  6. Om han skulle ha kunnat rädda Ace tidigare, kommer det inte att bli någon kamp och Ace skulle leva just nu. Och det var inte så Oda föreställde sig att det skulle vara. ;)
2
  • 1 1. finns det någon källa som säger att hela vitt skäggbesättning inklusive allianspartner är i New World? 3. varför skulle vitskägg inte riskera mer av sin familj om han därefter angriper marina högkvarter med hela besättningen? och jag förstår inte din femte punkt
  • väl kan inte tänka på någon speciell källa, men vissa dialoger kommer att tänka på. 1- några marina säger att alla nya wold-pirater kom för att stödja vitskägg bara bar vitskäggens inträde (även punkt 5). 3. Jag menade här att om andra divisionens befälhavare kan fångas, skulle någon mindre kraftfull person kunna ha någon inverkan. 5. Marinsoldater skickar krigsfartyg för att hindra vitskägg från att flytta i en ny värld. så han måste ha kämpat med några marinister innan han kom för att rädda ett ess som tog lite tid så att han inte kunde komma tidigt för att rädda honom.

Mina skäl skulle vara,

  • Impel Down är omgiven av Sea Kings, de kan hantera dem lätt men de kommer fortfarande att utgöra en distraktion. Deras fartyg är inte lagrade med Kairoseki, därför kommer havskungarna att attackera dem. Någon måste vänta ute för att skydda fartygen mot deras otaliga antal.

  • Straw Hat Luffys fysiska styrka är jämförbar med en genomsnittlig Division Commander (om inte mer), och han var tvungen att använda Second Gear för de 4 Demon Guards (Awakened Zoan). Om jag var Whitebeard skulle jag inte attackera sådana kraftfulla Devil-fruktanvändare under sådana extrema förhållanden.

  • Imper Downs chefsvaktare Magellan är Doku Doku no Mi Devil-fruktanvändare, en kraftfull frukt i någons händer. Uppenbarligen skulle ingen vilja slåss mot någon som kan producera en,

    • en blandning av gifter vars motgift inte har skapats.

    • kraftfullare version av gift, "Kinjite", som bildar "Venom Demon: Hell's Judgment".

  • Impel Down är det stora undervattensfängelset mitt i Calm Belt, byggt för att hålla farligaste brottslingar och pirater. Ingen med sitt rätta sinne skulle försöka ta chanser med denna plats (min åsikt: Straw Hat Luffy har inte rätt sinne).

4
  • magellans gift motgift var där med Ivankov när han räddade luffig. inte den röda dock.
  • @ Sp0T som inte var en motgift, Emporio Ivankov använde sin djävulens fruktens förmåga "Emporio Chiyu Hormone" för att frigöra kroppens immunsystems fulla potential, men chansen att överleva är mestadels baserad på individens vilja att leva.
  • Shiryu hade dock en motgift. Han räddade Blackbeard Pirates med det.
  • @PeterRaeves Endast för Hydra mötte Luffy alla sina giftattacker när han kämpade mot Megallen,;)