Anonim

Yeah Boy - Shooting Stars [ORIGINAL]

Den här videon förklarar varför amerikansk vuxenanimering nästan alltid är komisk. Amerikanska animationsstudior överförde sina ansträngningar till tv under åren efter Hollywoods antitrustfall (vilket innebar att framtida shorts var mindre benägna att försäkra sig om teatraliska utgåvor), men det var bara kostnadseffektivt om animeringsstilen förenklades och innehållet gjordes barnvänligt nog för omfattande annonstunga körningar. Med undantag för en serie från 1972 väntade TV-animationer för vuxna till Simpsons. Även om den här serien var en riskfylld investering tillät lärdomarna av dess snabba framgång en övergång från att förvänta sig att vuxenanimering skulle vara olämplig till att förvänta sig att den skulle vara livskraftig så länge den var komisk, helst i sitcom-format.

Uppenbarligen är vuxenanime i en helt annan situation och har varit i decennier. (Man behöver bara titta på listorna här.) Anledningen är kort sagt att de historiska faktorer som nämns ovan är unika detaljer i USA: s historia. En liknande översikt över historien om japansk animation, både film och tv, skulle låta helt annorlunda och ge mening om det olika utbudet av vuxenanime som uppstod, inklusive i dag.

Så min fråga är: vilka är de viktigaste detaljerna i den historien? (Om det är en olämplig fråga här kan jag flytta den till History.SE istället.)

Redigera för önskad tydlighet: Jag hänvisar till arbete med en vuxen målgrupp utan specifika konsekvenser av sexuellt eller våldsamt innehåll (även om det här kan vara tillämpligt i vissa fall).

3
  • Enligt min åsikt har seriös animering i Japan utvecklats från sådana verk som studio Ghiblis klassiker och serier som skulle likna västerländska tvålopera och drama, och visar som i grunden är propaganda för ett hälsosamt sätt att leva, social anpassning, acceptans och patriotism. Och för att tas på allvar var de tvungna att släppa den roliga handlingen. Det är en sak som jag tänker på.
  • The Simpsons är en animerad premiärsitcom och riktar sig inte specifikt till vuxna utan till familjer. I det avseendet är det precis som The Flintstones, en annan amerikansk animerad prime time-sitcom som ursprungligen sändes på 60-talet. Det är egentligen inte så svårt att hitta animerade TV-serier i Japan, som är mycket populära, komedier och riktade till en bred familjepublik precis som The Simpsons. Crayon Shin-Chan till exempel jämförs ofta med The Simpsons på grund av likheterna mellan dess titulära karaktär och Bart Simpson. Ett annat exempel är showen som sänds före den, Doraemon.
  • Kanske den enda långvariga anime som liknar Simpsons som jag kan tänka mig är Sazae-san.Jag vet inte om det är komiskt nog eftersom jag inte tittar på det, men jag tror att båda är familjeorienterade som Ross nämnde (jämfört med Doraemon, som jag tror är mer barnorienterad anime). Å andra sidan tror jag att jag säkert kan säga att långvarig, familjeorienterad anime / tecknad film tenderar att vara komisk .. annars finns det ingen plot och inget underhållningsvärde.