Anonim

Kanbaru våldtar Araragi med passande musik

I slutet av Bakemonogatari avsnitt 2 hävdade Araragi att hans normala vikt ska vara 55 kg, men på vägningsskalan visade det 100 kg. Han sa sedan något om krabban och avsnittet slutade. Det fanns inget tecken på vad som hände med viktskillnaden i hela serien.

Jag har bara tittat Bakemonogatari, så finns det en förklaring eller något i den senare serien? Eller har anime misstagit det eller ignorerat det faktum att Araragi är överviktig?

1
  • Detta stod också i romanerna, men det kastades i skämtsamt.

Jag har sett alla Monogatari serien tills den före Owarimonogatari. Jag kan säga att Araragis viktskillnad i avsnitt 2 aldrig nämndes igen. Under hela serien nämnde bara ett fåtal av episoderna (eller kanske bara ett avsnitt, inte säker, det är en mycket lång serie) om krabban, men bara mycket kort, inte ens om viktproblemet.

Som sagt, jag tror inte att anime gjorde ett misstag eller ignorerade det faktum. Det är precis så här Monogatari serien är av natur. Det tenderar att lämna några saker öppna på ett humoristiskt sätt. Även om jag såg tillbaka det avsnittet och i slutändan sa det att anledningen till hans viktökning var att Gud var vårdslös (eftersom de inte bryr sig om människans känslor osv.).

Orden har en dubbel betydelse.

När det gäller Senjougahara, när de pratar om problemet med vikt och känsla, är det intressant för på japanska, omoi betyder "vikt" och "känsla" samtidigt.

Om Araragi är den nya tyngden som han vann en metafor för hans nya känsla för Senjougahara.

Egentligen i Nisemonogatari ep. 09 (Tsukihi Phoenix-båge) finns det en scen där Araragi och Karen-chan spelar Janken, och när Karen-chan förlorar måste hon bära Araragi på axlarna som ett straff. Du kan se att han känner sig obekväm genom att känna till sin vikt och inte vill låta Karen-chan veta.