Anonim

Mona försöker kyssa Aether | GENSHINKONSEKVENSER AETHER X MONA

Jag blev ansluten till den förlorade-i-MMO-genren med SAO (Sword Art Online), men jag visste inte ens att det var en genre förrän för några veckor sedan. Jag hämtade mig på Log Horizon och nu tittar jag på Overlord. Uppenbarligen är MMO: er ett relativt nytt fenomen, men ungefär hur gammal är denna anime-genre?

Jag är nyfiken eftersom jag ska leta efter fler titlar och jag vill veta hur långt tillbaka till sökningen och / eller när jag ska sluta leta.

3
  • .hack är förmodligen en av de första, om inte den första anime som spelas i en MMO-värld. Glöm inte Accel World
  • frågar du vad den första MMORPG-teman anime / manga är? för för närvarande hur jag läser detta är en rekommendationsförfrågan som är utanför ämnet
  • @ Memor-X: Det ber om starten på den förlorade MMO-genren, utan att fråga om rekommendation.

Den tidigaste showen jag kan tänka mig var en karaktär fångas inuti ett videospel är .Hack // Sign, som sändes 2002.

Detta är dock inte enbart en anime-funktion - jag läste många böcker med liknande situationer, några daterade före 2002. Exempel 2002, exempel 1998

Förmodligen är denna genre en typ av mutation av tropen "Trapped in the TV".

Det är ett enkelt sätt att legitimera en fantasivärld för en författare, så det har blivit en vanlig häftklammer i tonåring / ung fiktion.

Även om det inte är exakt detsamma finns det tidigare media som 1980-talet Dungeons & Dragons-tecknade som har karaktärer som magiskt transporteras till en fantasivärld. Eller till och med böcker som Type Writer in the Sky (1940-talet) där karaktärer transporteras till ett främmande land genom sidorna i en roman. Det är helt enkelt modernisering av denna trope.

Så att svara på din fråga - 2000-talet och framåt är en bra utgångspunkt, men du kan hitta liknande föreställningar med ett något annat tillvägagångssätt tidigare än om du vill.