Anonim

Umineko When They Cry - Without Love - Avsnitt 4 Del 3

Jag har inte sett Higurashi och är lite tveksam till att göra det efter att ha sett några klipp av det och jag har inte kommit runt för att titta på Umineko men jag har undrat: förutom det uppenbara i hur de har aliaset "När de Cry # ", hur är Higurashi och Umineko relaterade?

VNDB listar inte någon av de fyra visuella romanerna som delar några karaktärer med varandra än Higurashi no Naku Koro ni Kai och Umineko no Naku Koro ni Chiru som delar karaktärer från den inofficiella Minagoroshi-hen Bad End ~ Rika-hen ~.

1
  • Såvitt jag vet finns det en karaktär i Umineko som heter Furudo Erika som jag tycker mycket liknar en av huvudfigurerna i Higurashi Furude Rika. Jag skulle inte rekommendera Higurashi om du är rädd för ocensurerad spänning. Uminekos manga är väldigt intressant men det har fortfarande en del gore.

Higurashi och Umineko äger rum i samma berättelseuniversum så vitt jag känner till, men det finns ingen karaktärsöverlappning. När det gäller Umineko finns det en helt ny karaktär. Med detta sagt kan händelser i Umineko kasta lite ljus på hur Higurashi / Umineko-universum fungerar, och det refererar till Higurashi ganska mycket.

Även om det inte är absolut nödvändigt, tror jag att du skulle få ut mer av Umineko om du tittade på Higurashi först, även om rollerna och berättelsen är helt olika. Om du kan hantera rekommenderar jag också att du läser Visual Novels för Umineko istället för att titta på anime. Anime är dåligt gjort och slutar i förtid, vilket ger dig alltför många frågor obesvarade och ingen verklig upplösning.

Jag tror inte att Umineko äger rum i samma universum. Higurashi refereras till som en roman under den första bågen.