Anonim

Tevin Campbell - Kan vi prata? (Text)

I slutet av det första avsnittet visas Airi som säger "Vems ögon är de ögonen?" - en nyckelfras från Chaos; Head, en annan visuell roman och anime från samma skapare.

Från vad jag har läst, Robotics; Anteckningar har en del band till kaos; Huvud som till synes klippts helt ur anime (eventuellt upphovsrättsfrågor?). Men det är inte vettigt för mig att hon skulle säga den här raden när Chaos; Head refereras inte alls till någon annan punkt i anime-serien, om jag minns rätt.

Missade jag innebörden av linjen inom anime-serien? Eller har någon en förklaring från Robotics; Visuell roman för anteckningar?

+50

Detta är verkligen en metareferens, som sträcker sig över de tre spelen i serien.

Referensen börjar om Kaos; Huvud med Takuto sprider han frasen och är förvånad över hur den fångar upp och blir ett meme.

En av anledningarna är en seriemördare som lämnar detta meddelande på platsen för deras brott.

Jag tror inte att det finns en faktisk referens i Steins; Gate, men det finns en hänvisning till i den icke-kanoniska 8-bitarsversionen:

I Robotik; anteckningar, "Airi" är en "automatiserad datainsamlingsmotor", så det vore vettigt att hon skulle plocka upp ett sådant meme.

Dessutom kan Airis onlinehandtag, SisterCentipede, ses i Chaos; Head VN, så hon kunde definitivt ha plockat upp det därifrån.

0

Ah killar, du måste verkligen se det här, alla spel är väldigt kopplade. Främst på grund av att 300 / Illuminati drar strängarna från bakgrunden är också NOZOMI nyckeln till kaos; huvud. Och det finns en uppföljare som heter Chaos; Child som kastar lite mer ljus på sakerna. Hur som helst tidslinjen, om du inte har sett eller spelat Steins; Gate kommer detta att vara väldigt förvirrande för dig, också har Takki INTE en mental fråga att det var PUT där.
http://steins-gate.wikia.com/wiki/Committee_of_300
BTW denna tidslinje har stora spoilers, så om du inte har sett alla science-äventyrsserier eller spelat Steins; Gate VN kan du vara lite förvirrad. Och för "vars ögon är dessa" måste du titta hårt in i hjärntvättande mikrochipvinkel. SERN skapade detta och en del av tidslinjen beroende på attraktioner och skillnader går naturligtvis samtidigt. Det finns också några omnämningar i Steins; Gate om Daru som vet om de nya morden och chattar med Takkis SN. Också Sawada från Robotics; Notes är också mycket viktigt. Också om du inte vet vem DaSH är ännu ... lol oavsett jag kommer inte att förstöra det.

2
  • 3 medan du är på ämnet, svarar detta inte på frågan - kanske kan du fokusera på citatet "vem är ögonen är de ögonen"?
  • 1 Som ovanstående kommentar antyder, försök redigera lite mer relevant information i ditt svar så att det till fullo tar upp frågan. Annars kommer ditt inlägg sannolikt att raderas, eftersom det inte svarar på frågan.