Anonim

Ett samtal med president Obama: Reimagining Policing in the Wake of Continued Police Violence

Jag läste någonstans att mangaka gjorde fotnoter i slutet av varje volym som förklarade vad som inspirerade varje berättelse. Jag har bara sett anime så jag skulle vilja veta vilka mytologier eller folksaga, om någon, inspirerade berättelserna i Mushishi.

Författaren Yuki Urushibara innehåller författarnoteringar i slutet av varje volym av mangan och förklarar vad som inspirerade varje berättelse.

Om "Heaven's Thread" skrev hon:

"Det här är en historia jag tänkte på när jag reflekterade över gamla folksagor som min mormor berättade för mig. Berättelser om hur saknade människor lämnades på en enorm sten. Det finns liknande folksagor överallt, men de flesta av dem handlar om att hitta människor i träd eller på hustaken. De anklagades vanligtvis för Tengu eller andra andar som bortför människor. "

Om "En bankett längst bort" skrev hon:

"Jag bodde i en lägenhet som såg ut över ett äldre bryggeri, och det blev modellen för den här berättelsen. Den hade en trevlig atmosfär, men jag var tvungen att flytta bort, så nu när jag smakar skull som har spänts genom tyg, får jag en mycket nostalgisk känsla. "

Man trodde att det under tidigare tider var vanligt att andar eller demoner orsakade sjukdom. Detta är till och med fortfarande den sanna västerländska civilisationen, de säger "välsigna dig", för man trodde att i en nysning betydde att något ont invaderade din kropp, så de skulle ge en välsignelse för att avvärja dem.

Några av berättelserna i Mushishi är baserade på gammal folklore, myter och legender som författaren hörde växa upp. Andra, som den andra berättelsen, baserades på platser hon sett eller bara en tanke hon hade vid den tiden och egentligen inte baserat på något särskilt. Ett exempel på detta är begreppet andra ögonlock som dyker upp i hela historien. Jag rekommenderar att du köper mangavolymerna när du har chansen att njuta av dessa små utdrag från författaren och andra berättelser som inte täcks av anime.

Denna uppsats ger en mycket bra översikt över begrepp och teman för Shinto-myter som inspirerade mangan:

I Shinto-myten kallas de mystiska varelserna Blacker kallas kami. Som mushi kan de vara svåra att definiera. Vissa människor, helt specifikt, tror att kami är varelser från det andra riket, medan andra, mer allmänt, använder termen för att hänvisa till allt utöver det vanliga ...