Anonim

Code Geass - Rollos död

Lelouch dödade Clovis när han ledde operationer mot motståndet och Cornelia gjorde samma sak. Men Lelouch försökte inte döda henne trots detta. Varför? Det klargjordes till och med att Clovis inte hade något att göra med Lelouchs mammas död.

Clovis dödade oskyldiga Elevens inte bara motståndet / terroristerna

precis som tidigare vicekonge Clovis straffades för att beordra slakt av otaliga obeväpnade Elevens. Vi kan inte stå på och låta sådan grymhet genomföras, och därför fick vi honom att betala för sina handlingar. Jag kommer inte att avfärda strid på ett rättvist och jämnt fält, men inte heller tolererar jag en ensidig massakern på de svaga av de starka. De enda som borde döda är de som är beredda att dödas! Varhelst förtryckare missbrukar sin makt genom att attackera dem som är maktlösa, kommer vi att dyka upp igen, oavsett hur mäktig eller formidabel vår fiende kan vara!

Källa: Wikiquote - Code Geass - The Black Knights (andra sektionen)

Medan ja Cornlelia kan vara brutalt som att använda en riddare för att skjuta JLF som verkligen inte hade någon chans mot en som hon inte beordrade att oskyldiga skulle dödas. både hon och Lelouch tror på principen att "de enda som borde döda är de som är beredda att dödas" och kämpar i frontlinjen med hennes soliders till och med berättar Guilford när han ber henne att hålla tillbaka.

Under striden vid Narita leder Cornelia attacken mot de svarta riddarna tillsammans med Dalton och Guilford. Guilford varnar henne för att hålla sig borta och hon svarar genom att förstöra flera Burais.

Källa: Cornelia li Britannia - Karaktärshistoria - Första säsongen (5: e stycket)

Clovis å andra sidan beordrar att oskyldiga människor slaktas hela tiden medan han gömde sig i sin G-1 och till och med började tigga Lelouch att skona honom. Cornlelia skulle mer än troligtvis inte tigga om att hennes liv skulle sparas, om hon skulle tigga skulle jag våga säga att det skulle vara att skona hennes soldater i utbyte mot hennes liv

Också Cornlelia tilldelades ursprungligen Mariannes vakt innan hon beordrades av Marianne själv att avfärda vakten och slottets försvar på dagen för hennes död. under Lelouchs Geass avslöjade Cornlelia att hon själv undersökte Mariannes död

Äntligen hade Lelouch inte tid att avsluta henne ändå. kom ihåg att medan han förhörde Cornlelia C.C säger till Lelouch att Nunnally är i fara (på grund av att V.V har kidnappat henne). Lelouchs första prioritet är alltid Nunnally eftersom han under den första attacken mot Tokyo Settlement lät de svarta riddarna skydda skolan för att hon var där. under den andra attacken fick han Rolo och Sayoko att ta sig ut ur Tokyo och gick sönder när Nunnally ansågs dödas. med Nunnally i fara överger han attacken mot Tokyo och sin egen vendetta mot Britannia så att V.V mycket väl kunde ha räddat Cornlelia oavsiktligt

Lelouch behövde henne levande för att hon hade information om sin mors död som kunde hjälpa honom att lösa sanningen.
När han äntligen kommer till henne och smider henne för att ställa frågorna, är Black Rebellion i full gång, så att döda henne efter frågorna skulle vara en dålig idé, eftersom det är ett utmärkt sätt att tvinga en seger att hålla underkungen. Naturligtvis kommer Jeremiah sedan in på scenen och allt går i höjden. Därefter försvinner Cornelia fram till andra halvan av säsong 2.