Anonim

atmosfär-liten man

I slutet av Nijigahara Holograph (Rainbow Field Holograph) möter Amahiko en gammal man på sjukhuset som ger honom lådan han bar runt för hela mangan som innehåller "en trollformel". Den gamle mannen frågar sedan Amahiko vad han heter och säger till honom att han också heter Amahiko, precis innan han förvandlas till en fjäril (eller så verkar det från den senaste scenen):

Men i hela historien finns det ingen annan karaktär som heter Amahiko så jag är förvirrad över vem den gamle mannen är, också för att jag har läst olika teorier på olika webbplatser.

Den gamla mannen och Amahiko kan vara samma person, men detta skulle skapa en slinga eftersom Amahiko (gammal version) skulle ge den magiska rutan till sig själv (ung version) och inte riktigt skulle förklara varför verkar han förvandlas till en fjäril.

En annan intressant teori är att den gamle mannen är Gud (eller någon form av övernaturlig varelse) som kom på jorden för att uppmuntra Amahiko som var typ av deprimerad och inte ville stå upp och återhämta sig från hösten, detta stöds av det faktum att han verkar veta mycket om Amahiko (men detta är också en bra poäng för den första teorin), hans ansikte visas aldrig tydligt och han försvinner / förvandlas bara till en fjäril (och fjärilarna har många övernaturliga betydelser i detta manga).

Det finns också möjligheten att Amahiko, förlorad i sin egen värld, föreställde sig den gamle mannen, men han visas tala med en annan karaktär i början av mangan så jag tror inte att det är så.

Så min fråga är vem är den här mannen? Och vem han än är, vad betyder / representerar denna karaktär? Vad representerar den magiska lådan eftersom den inte öppnas av Amahiko?

Jag gillar verkligen den här mangan, men det finns så många detaljer jag behöver för att rensa upp lite!

3
  • Jag tror att den gamle mannen var Suzuki (en äldre version av sig själv). I början pratade han med den vuxna Suzuki när han ber om att bli rullad över till ett gråtande barn, som var barnet som Suzuki grät som barn i slutet. Det faktum att han sedan berättar för Suzuki att han har samma förnamn som han innan han tar fart är starka bevis som tyder på detta. Den vuxna Suzuki och barnet Suzuki korsar också vägar mitt i mangan.
  • Det är det alternativ som verkar mest troligt för mig också, men jag förstår fortfarande inte vad den gamla Suzuki och den magiska lådan betyder
  • Jag är inte säker på vad lådan ska symbolisera, men jag känner att det är en del av Suzuki själv, kanske hans hopp / vilja, minnen eller ambitioner.

I grund och botten som z har nämnt i kommentarerna är den gamle mannen den äldre versionen av sig själv.

Det finns faktiskt en riktigt detaljerad diskussion här. Här är några citat från den diskussionen som hänvisar till Suzuki Amahiko som den gamle mannen.

Att notera att den gamle mannen blir till en fjäril men kallar honom Suzuki:

Ja, det är en fantastisk poäng om att samma sak händer med Suzuki (och notera att Suzuki Amahiko, den gamla killen förvandlas till en fjäril i slutet)!

Ett svar på monkey-boy som beskriver Suzuki som möter hans tidigare jag:

Citat från monkey-boy

p237: Jag antar att det här är fjärilen som säger adjö, inte K; det vill säga att det är mamma som pratar. Det var också fjärilen som pratade då K hittade Amahiko i snön och sa "men här är du fortfarande kvar" (s206); notera att gammal-Amahiko också kommer i form av en fjäril (se s. 292) när han i princip säger samma sak, "ändå vaknar du i slutändan, och det är bara du" (s. 008).

En djupare analys av dess betydelse skrevs också, här med hänvisning till Suzuki:

Han är en gammal man som talar till sig själv som ett barn, ett barn som lämnar lådan till sig själv som vuxen, en vuxen som ser sig själv som en gammal man och en fjäril som dyker upp för sina otaliga mänskliga jag.

Och en sammanfattning av händelserna här, som listar händelserna i ordning och uttryckligen anger att han var den äldre versionen av Suzuki Amahiko.

  • Samtidigt som Suzuki hoppar från taket på sin skola, skjuts Arie ner i brunnen av sina klasskamrater.
  • På sjukhuset får han en burk av en äldre version av sig själv. Han överförs sedan.
  • På Suzukis första dag finns det två tomma skrivbord. Han går till först skulle vara Aries skrivbord.

Om du fortfarande är osäker kan du läsa diskussionen där.

0