Anonim

Gå igenom min favoritlista på Fanfiction.net del 62

Jag läser inte LN så jag vet inte riktigt vad hon egentligen är. Hon verkar ha stor kraft. Hon kan få saker att hända bara genom att tänka på det. Hon skapar till och med en parallell värld. Och hon verkar väldigt farlig även när hon är medvetslös. Så, vad är Haruhi exakt? Vad är hennes kraft? Förklarade de det på en lätt roman?

2
  • Enligt vad jag hör (tål inte anime själv) är hon i grund och botten Gud.
  • Ja. Hon är en Gud som inte vet att hon är Gud, så hon kan inte kontrollera sina krafter.

Som beskrivs i Wikipedia, Haruhi har omedvetna gudliknande förmågor att förändra, förstöra och omforma verkligheten till sina önskningar. I en intervju sa Tanigawa att idén till karaktären kom under en sömnlös natt i början av 2000-talet.

Jag tror att Koizumi också nämnde att Haruhi har en gudliknande kraft. Jag kommer bara inte ihåg vilken specifik episod han nämnde. Tillsammans med Koizumi avslöjade Yuki och Mikuru för Kyon att det var anledningen till att de skickades till jorden för att bevaka Haruhi eftersom hon inte är medveten om sina gudliknande krafter.

Du är inte avsedd att "veta" vad Haruhis makt är, men istället är du tänkt att dra din egen slutsats om vad Haruhi "är"; vilket är en av de största charmarna i denna show. Koizumi, Mikuru och Yuki har alla olika motstridiga åsikter om Haruhi, och betraktaren är tänkt att ha en egen; huruvida de kan rita sin egen originalsyn på Haruhi eller sida med Gud / TimeParadox / SuperHumanEvolution teorier som showen erbjuder är upp till tittaren själva.