Anonim

Calvin Harris - Blame ft. John Newman

Ungefär halvvägs Evangelion: 2.0 Du kan (inte) avancera, Konstaterar Kaji att det dummypluggsystem som införs anses vara mer humant än användning av barn, efter att Misato berättat för honom att hon misstroar det. Men detta väcker frågan: varför används barn i första hand som EVA-piloter?

Uppenbarligen, från ett berättande perspektiv, möjliggör användningen av barn förmodligen bättre att några av idéerna i serien, som Asuka och Shinjis föräldrafrågor, kan utvecklas. Men jag kommer inte ihåg att jag såg någon officiell förklaring i detta universum.

2
  • Svaret skulle vara en spoiler. Den nya kvadrilogin är ännu inte komplett och den sista filmen kan avvika från handlingen i den ursprungliga serien. Du hittar ditt svar på Evageeks wiki, men jag rekommenderar att du tittar på originalserien istället för en naturlig avslöjning.
  • relaterad anime.stackexchange.com/questions/5286/…

Mother-Child Bond

Inom universum har Shinji och Asuka båda "själar" eller någon meningsfull del av sin mor inom Evangelion, antagligen i kärnan. Detta är ganska uppenbart i Shinjis fall:

  • Avsnitt 1, enhet-01 rör sig av sig själv för att skydda Shinji, något som Ritsuko omedelbart noterar borde ha varit omöjligt
  • Avsnitt 16, Medan han är instängd i Sea of ​​Dirac, lyckas Shinji (oavsett om han inser helt eller inte) få kontakt med sin mamma precis innan Eva går ut och bryter ut ur ängeln
  • Avsnitt 21, Flashback: Yui deltar i Gehirn i ett kontaktexperiment med en sedan delvis konstruerad del av en Eva och försvinner inuti den.
  • I slutet av Evangelionsänden flyter Unit-01 ut i rymden när Yui pratar om ensamheten i att existera för alltid.

Bland andra små tips här och där. I Kyokos fall är Asukas mamma mindre tydlig men vi ser samma slags saker:

  • Avsnitt 22, Flashback: Kyoko genomgår ett liknande kontaktexperiment som Yui, hon blir inte uppslukad men är helt klart galen och begår självmord
  • Nära början av Evangelions slut är Asuka i Eva Unit-02 längst ner i sjön, har en liknande liten upptäckt som Shinji från avsnitt 16, förutom den här gången är Asuka väl medveten om att hennes mamma var i Eva

Toji och Rei: de är inte så explicita. Rei är ett speciellt fall eftersom hon på något sätt är en ängel. Med Toji finns det några möjliga indikationer på att hans mamma, som har varit död sedan åtminstone början av TV-serien, hade någon koppling. Hela klassen hade familj som arbetade för Nerv.

Annat än någon form av förklaring i universum, kom idén om mor-barn-bandet faktiskt från Yoshiyuki Sadamoto, författaren till den ursprungliga Evangelion Manga. Från Deluxe-versionen av "Der Mond", en Sadamoto-konstbok som innehåller mycket Evangelion-relaterat arbete, finns det en intervju:

När det allra första mötet hölls innan titeln ens hade bestämts, hade Anno redan gett temat "en strid mellan gudar och människor". Både Anno och jag - vår generation - påverkades av Go Nagai, så att göra något i stor skala innebar att det hamnade som "Devilman". Karaktärsdesignförfrågan från Anno var att "huvudpersonen är en tjej och har en äldre systertypsfigur som tränare bredvid sig", så den liknade strukturellt "Gunbuster". Så jag designade först en tjej av Asuka-typ som huvudpersonen, men efter "Gunbuster" och "Nadia" kände jag lite motstånd mot att göra huvudpersonen till en tjej igen. Jag menar att en robot ska styras av en utbildad person, och om den personen bara råkar vara en tjej så är det bra, men jag kunde inte se varför en ung tjej skulle styra en robot ... Så jag kommer ihåg att jag sa till Anno , "Det är en robotberättelse, så låt oss göra huvudpersonen till en pojke." Och ungefär vid den tiden tittade jag på NHK-programmet "Brain and Heart" och lärde mig om förekomsten av A10-nerven, och jag berättade för Anno om tanken som dök upp i mitt huvud vid den tiden. Det var tanken där "den döda modern är inne i roboten, som drivs av mental / psykisk bindning med barnet. Dessutom är förhållanden mellan föräldrar och barn uttorkade / ansträngda på grund av moderns död i ung ålder."Så snart jag hade den här tanken blev jag fylld av förtroende för att" Det här kommer att fungera! "Och jag piskade bara ut en inställningsteckning. Inställningsteckningen blev karaktärsdiagrammet för planeringspapper.

Tunga spoilers för originalserien:

Men om du inte har tittat på originalserien efter ett decennium, skylla på dig.

TL; DR:

Eftersom deras mammas själar är det som gör EVA levande. Och EVA aktiveras när barn (pilot) placeras inuti livmoder (ingångsplugg).

Eftersom bakgrundshistorien är densamma för ombyggnadsfilmerna kan vi anta att den är oförändrad för ombyggnad.

3
  • Var någonsin någon explicit uttalande om detta? Medan jag ser tillbaka är det vettigt (baserat på Shinjis EVA, som tydligt var kopplad till Yui, och hur Shinjis klasskamrater verkar sakna föräldrar), jag har tittat på originalserien två gånger och läst manga, och kommer inte ihåg att ha sett uttryckt tydligt.
  • @maroon wiki.evageeks.org/Evangelion_Unit-03 - Det finns en scen när ritsuko förbereder enhet 03 och hon nämner något om kärnan och antyder sambandet mellan kärna och pilot.
  • 1 Jag tror att det också fanns en scen i Evangelions slut som uttryckligen säger att detta är sant för Asuka.