Anonim

VEM ÄR DU? [Rinne Epilogue] - ISLAND # 48 (Let's Play)

När tidsmaskincrash inträffar skadas tidsmaskinen, eftersom John Titor inte beräknade koordinaterna korrekt, så hon kan inte resa tillbaka i tiden, ergo, Okabe kan inte följa med henne, och därmed kan han inte skrika. Men vid skrik var det Okabe som gick tillbaka i tiden, så tidsmaskinen landade korrekt, ergo, ingen krasch hände.

Trots detta visar det första avsnittet att båda händer samma dag.

Strider inte dessa två händelser mot varandra?

2
  • Hur motsäger de varandra? Vad menar du med "skrikande?"
  • vänligen kontrollera spoilersektionen. med skrik menade jag okabe skrikande när han genomborrade sig själv

Om jag får din fråga rätt är svaret NEJ. De där låt bli motsäger varandra för

De händelser som du beskrev ovan (första hälften av avsnitt 1) ​​händer i beta-världslinje. I beta-världslinjen är tidsmaskinen komplett - därför fanns det inget koordinatfel och maskinen kraschade inte. Tidsmaskinen kraschade bara på alfa-världslinjen.

Jag hoppas att det svarar på din fråga.

Jag vet att detta ställdes för ett tag sedan men jag måste säga detta.

Du glömde förmodligen, eftersom det var hela vägen tillbaka i avsnitt 1, men Okabe gör se maskinen på taket ... inte kraschade, och därmed hör han skriket. Det är först efter att han lämnat byggnaden och skickat den första demailen att han ser den kraschade "satelliten".

Jag avslutade precis anime igår kväll. Jag har också omprövat de sista avsnitten (22,23,24). Förra gången jag såg en ep av anime, märkte jag att det finns en relevans av händelserna som hände i ep 24 och 1. I vad jag tycker. Okabe räddade Kurisu genom att tränga igenom sig för blodpoolen så att den nuvarande Okabe (talar om ep 1) kommer att se / misstänka henne som död i första avsnittet. (Titta på från ep 24 till 1 för att se sambandet) Skriket i ep 1 var definitivt Okabes (Okabe från ep 24 när han genomborrade sig). Även om det inte riktigt är meningsfullt för mig om hur D-mailet skickades till Daru i avsnitt 1. Orsakar Kurisu att inte komma ihåg att träffa Okabe. Och hon lever (hänvisar till ep 2)

Efter att ha tänkt på saker angående den RIKTIGA plot av hela anime-serien. Jag insåg att i det första avsnittet var Kurisu inte riktigt döda. Okabe i det första avsnittet misstog henne som död, vilket Okabe i 24-talet exakt ville ha. Det första D-mailet som Okabe (1: a ep) skickade till Daru; Verkar som någon knivhuggit Makise Kurisu. (Jag glömde de exakta orden) Det orsakade "missförståndet". Om Okabe gick tillbaka till den tid där D-mail / Telefonmikrovågsugn inte fanns, skulle Kurisu vara död, vilket inte var.

Det är ett ganska intressant ämne, jag skulle gärna höra och se dina åsikter angående denna diskussion. Speciellt de som precis avslutat en av de största anime någonsin, välkomna till fandomen ^^

Obs: Om någon har korrigeringar för mitt inlägg / teori och så är du välkommen att svara

Skriket du nämnde var innan Okabe skickade ett sms.
Kraschen du nämnde sågs EFTER att Okabe skickade ett sms. (och för att klargöra att tidsmaskinen inte kraschade i väggen, den dykt upp där. Det var inte denna "krasch" som skadade tidsmaskinen heller, det var den senare regnstormen)