Anonim

Prince ~ \ "Betcha av Golly Wow \" 💕 1996

Smoking Mask är jordens skydd, så det är vettigt för honom att vara en jordling.

Men hur är det med solsystemets sjöman Senshi? Borde de inte ha fötts på sina respektive planetkroppar och bo där och skydda dem? Varför skyddar de jorden istället?

Till exempel skulle jag förvänta mig att Sailor Mars skulle vara en riktig martian:

0

Detta svar är baserat på de två Sailor Moon Crystal säsonger och information om fanswiki som jag hittade online. Jag kan redigera detta i framtiden om jag någonsin kommer att läsa den ursprungliga mangan eller på annat sätt stöter på ny information.


De tidigare inkarnationerna av Sailor Senshi (dvs. de som kom före serien "nutid") föddes verkligen på deras respektive planeter. Från wiki:

Lag 41 i mangan avslöjar sjömannen Senshi som prinsessor i solsystemet. Var och en hade sitt eget slott, som hon kan anropa sent i serien för makt. Denna handling gör det möjligt för Sailor Moon att omvandlas till Eternal Sailor Moon.Slotten är uppkallade efter månar, förutom Mercury's och Venus. Venus slott introduceras långt före de andra i Sailor V manga, men hon nämner aldrig detta för dem.

Detta stöds något av Mugen-bågen av Sailor Moon Crystal, där vi lär oss att Yttre Senshi (som deras tidigare inkarnationer) helt enkelt bevakade solsystemet långt ifrån, på sina egna planeter.

Från detta är det inte direkt uppenbart varför nuvarande inkarnationer av Sailor Senshi dyker upp som mänskliga flickor på jorden. Men jag tror att ur ett universums perspektiv finns det två möjliga förklaringar:

  1. Det är nu jorden där Senshi behöver slåss mot de olika villians som dyker upp, och att det därmed är vettigt för Senshi att vara där.

  2. De andra planeterna är inte längre befolkade, så det är inte meningsfullt för Sailor Senshi att reinkarneras där.

2
  • Men även när varje senshi hade sitt eget slott står det "Sailor Senshi skulle stödja och skydda Månprinsessan". Då är det vettigt för dem att vara tillsammans, men jag förstår inte varför att skydda Moon Princess är viktigare än deras planet.
  • @Oriol: när jag såg kommentarerna som jag nämner i SMC såg jag dem antyda att månen var centrum för något slags utomjordiskt "imperium", vilket kan förklara det, men jag vet inte om min läsning av Sailor Moon är faktiskt korrekt. (Ett ytterligare problem: Jag undrar hur mycket av bakgrundshistorien som planerades i förväg från början, snarare än improviserad och läggs till senare?)