Anonim

Sword Art Online: Är Akihiko Kayaba bra eller dåligt

I Sword Art Online, varför gjorde Akihiko Kayaba spelet för att göra döden permanent? Missförstå mig inte, jag vet att han i avsnitt 1 hävdar att han skulle vilja "kontrollera världens öde". Men i avsnitt 17 när han säger att han "ville göra en värld fri från lagar och begränsningar", varför göra det så att människor också måste dö i verkligheten? Skulle det inte göra en verklig död i strid med hans mål? Och om han "glömde" någonstans mitt i spelet (som han hävdar i avsnitt 14), vad är poängen med att fortsätta vidare? Har han ingen hänsyn till människolivet?

8
  • "att göra en värld fri från lagar och begränsningar" betyder inte nödvändigtvis en värld utan död och om han verkligen ville ha en världsfri eller lagar och begränsningar skulle han göra städerna till en säker zon där människor inte kan dödas. Jag tror också att jag kommer ihåg i slutet av Aincrad Arc att han nämnde att han ville att konsekvenserna av döden skulle gälla i den virtuella världen.
  • verklig frihet kan bara kännas av dem som har berövats den
  • @ Memor-X För att vara rättvis kollade jag avsnitt 14 flera gånger när han diskuterade vad som skulle hända med Aincrad med Kirito och Asuna, tillsammans med att kontrollera striden innan en gång, bara för att vara säker. Det finns ingen hänvisning till honom som nämner att han ville att "konsekvenserna av döden skulle gälla i den virtuella världen." Efter att ha kontrollerat andra inlägg inser jag att du också bara har sett anime snarare än att både läsa romanerna och titta på anime. Det betyder att om du inte hittar det någon annanstans i SAO, är det troligt möjligt att du hörde det någonstans utanför canon SAO.
  • (Fortsätter den tidigare kommentaren) Om han ville att konsekvenserna av döden skulle gälla, varför skulle han då rädda Asuna? (Eftersom det är en annan fråga, som besvaras flera gånger, och de flesta kommentatorer lutar mot honom eller Sugo och förhindrar hennes död, kan min fråga anges felaktigt.) Men om han Räddade henne, varför skulle han då slänga av sig hans "vill de konsekvenser av döden som gäller "för att rädda ett liv? Efter att ha svarat på det, läs sedan min sista fråga: Har han ingen hänsyn till människolivet? Om så är fallet, vad gör Asuna och Kirito befriade från hans önskningar? Hur skiljer de sig åt?
  • @SamuelLanghus enligt wikia "Akihiko hade en nivå av ära och rättvisa.", han lovade Kirito att se till att Asuna inte begick självmord före duellen, hon gjorde just det. hur som helst för att vara ärlig kan jag inte komma ihåg var jag tolkade dessa rader (med tanke på att det har gått ett tag jag har sett serien) men jag har inte sett något utanför anime för att undvika att förstöra andra säsongen och ingen annan MMO-baserad anime hade en siffra som Kayaba så jag var tvungen att ha fått det SAO

Okej, denna fråga väcker många personliga åsikter och spekulationer. Det förklaras aldrig varför perma-död aktiverades i Sword Art Online. Vi får inte heller ta reda på det sedan Kayaba Akihiko dog.

Först vill jag notera att perma-döden varken var en lag eller begränsning, det var en regel, och därmed stred Kayaba Akihiko inte mot några regler som han satte för SAO. Uppenbarligen kommer ett spel att ha regler, så du kommer att ha saker som: död, ingen flygning, max hälsa osv. Vad Kayaba Akihiko hänvisade till var en värld utan de lagar och begränsningar som samhället satt i verkliga livet. Det är min spekulation, men det är allt det verkligen kan peka på. Naturligtvis finns det inga lagar eller begränsningar angående död i SAO eller IRL, utan det är snarare en grundläggande regel.

Från Kayaba Akihitos bidrag på Sword Art Online Wikia:

Kayaba Akihiko hade liten eller ingen empati utan hänsyn till människolivet (inklusive hans eget)

Akihiko verkade vara väldigt uppriktig och omtänksam, vilket visades när han berättade för Kirito om sin dröm om att skapa ett flytande slott som grund för att skapa Sword Art Online.

Trots detta hade Akihiko en nivå av ära och rättvisa. [...]

Om du tittar på dessa tre rader kan vi också ta något annat från detta. I slutet av Sword Art Online dör Asuna, eller hur? Fel. Kayaba Akihiko lovade Kirito att hindra Asuna från att begå självmord innan matchen var över (avsnitt 13). Han gav detta löfte eftersom han är både uppriktig och rättvis. Därför, medan Asuna verkligen dog i spelet, dog hon inte i verkliga livet på grund av det löfte som Kayaba Akihiko gjorde med Kirito. Det är också därför, som lovat i början av serien, alla 6147 spelare återlämnades till den verkliga världen efter att Kirito slutfört SAO. Citerat från anime: (Kayaba Akihiko) "För ögonblick sedan var alla 6147 återstående spelare utloggade."

För att komma tillbaka till saken var allt som Kayaba Akihiko gjorde inte i strid med de mål han satte och hade i åtanke genom Sword Art Online. Allt föll på plats och han bryter inte mot några av hans regler. Han uppfyllde sin dröm och förde helt enkelt andra in i den, tanken var att Kayaba Akihiko ville ersätta den verkliga världen med virtuell verklighet för sig själv. Detta visas i anime avsnitt 14 kl 18:41, när Kayaba Akihiko sa: "Jag ville lämna jorden bakom och gå till slottet. Det var min enda önskan under lång, lång tid." Eftersom han gjorde spelet tillgängligt för alla måste naturligtvis reglerna han trodde på och ställde för sig själv följas alla andra också.

Som Kayaba säger (jag kommer inte ihåg när), "Det finns ingen skillnad mellan IRL och SAO." Om du dör händer det i båda ändar. Jag tror att det var för att framkalla psykologisk effekt.

I volym 1 - kapitel 24 i ljusromanen, under scenen där Kirito och Kayaba pratade innan de återvände till verkligheten:

“... Hur är det med de som dog? Båda är redan döda, men vi fortsätter att existera här. Betyder det inte att du också kan återföra de andra fyra tusen döda till den ursprungliga världen? ”

Kayabas uttryck förändrades inte. Han stängde fönstret, lade händerna i fickorna och sa sedan:

”Livet kan inte återställas så lätt. Deras medvetande kommer aldrig tillbaka. De döda kommer att försvinna - detta faktum förblir sant i varje värld. Jag skapade denna plats bara för att jag ville prata med er två - en sista gång. ”

Skillnaden är "en värld fri från lagar och begränsningar". Du kan ändra eller ta bort vissa begränsningar. I verkliga livet kan du till exempel inte slåss kontinuerligt i 20 timmar och inte heller hoppa mer än 20 meter. Du kan ändra vissa lagar eller vissa begränsningar, men det finns några grundläggande saker som du inte kan ändra. Eller åtminstone behöver du lite tid för att gradvis vänja dig vid det.

Ett annat exempel är Asunas ord. Hon berättade för Kirito om manliga och kvinnliga könsorgan. De var inte närvarande i den tidiga versionen, men på grund av psykologisk effekt lades de till i senare version under Beta-testfasen, men utan hår (på grund av brist på effekt, tror jag).

Du kan läsa detta i Volym 1 - Kapitel 16.5 (den här specialen finns endast i webbversionen):

Det finns en något intressant historia om allt detta (jag ber om ursäkt för att jag har avvikit, men) ... När SAO var under utveckling hade Argas-företaget en intern sluten alfa-testfas under vilken tid de resonerade att eftersom spelare inte skulle ha något könsorgan, skulle det inte vara nödvändigt att objektivisera det.

Men i verkligheten fann de att de flesta manliga testare skulle uppleva en viss mängd allvarlig ångest. Ändå var det inga problem när du spelade i flera timmar. När de genomförde tester i följd under en 48-timmarsperiod fann de att de flesta manliga testare som deltog i denna försöksperiod inte kunde stå ut utan att ha könsorganen och gav upp. Så det var från Beta-testfasen att könsdelarna implementerades av en känsla av nödvändighet. Det verkar som att detta också var en del av anledningen till att SAO-spelare inte fick ändra sina karaktärers kön.

Men även om du hade dina könsdelar var frågan som jag hade innan den officiella starten av spelet (vilket betyder före händelsen) huruvida det skulle vara oro över bristen på korrekt funktion. Själv hade jag ångrat upprepade gånger vid flera tillfällen på grund av oförmågan att släppa min uppdämpade energi, men nu såg jag att om etikkoden eller vad som helst var inaktiverad, var funktionalitet troligtvis även utlösning möjlig.

7
  • Kom ihåg att ge källor! Det finns inget här för att stödja ditt inlägg som svar.
  • Som jag kan komma ihåg är uttalandet från Kayaba på den sista epinen av aincrad, men jag kan inte komma ihåg ordentligt. Asunas uttalande kommer från den lätta romanen, speciell ep, men jag ska försöka hitta de exakta källorna och redigera inlägget.
  • Jag har lagt till några källor från lätt roman, men jag kan inte placera spoiler tag. Snälla kan någon redigera det? Tack.
  • Kontrollera om min redigering inte ändrar betydelsen av ditt inlägg. Och jag kunde inte förstå vad du menar med Or, at least, you cannot change at first phase. - vilken första fas hänvisar du till?
  • Förmodligen är dessa stycken felaktiga. Jag pratar om att du inte kan ändra detta "i första instans".