Anonim

Spela det bästa Naruto-spelet någonsin ...

Manga och anime kommer från Japan, och de allra flesta av de stora namnen i manga och anime är japanska; Hayao Miyazaki, Hideaki Anno, Hiromu Arakawa och Masashi Kishimoto kommer att tänka på.

Utanför Japan kan jag egentligen bara tänka på en skapare som fick sitt arbete att bli en anime / manga: The Deltora Quest serien anpassades till en anime och manga och skapades av en australisk författare, Emily Rodda.

Förutom Rodda finns det dock några * internationella skapare, särskilt från västvärlden, som framgångsrikt har publicerat manga (eller anime) i Japan, manhua i Kina, eller manhwa i Korea? Har några västra studior skapat och producerat ** anime (eller snarare anime-påverkade) serier?

* - En uttömmande lista är inte nödvändig. några exempel från olika länder och kanske statistik mot Japan, om möjligt.
** - Inte som ett resultat av outsourcing.

1
  • Nino Pagot, en italiensk serieförfattare, får en anime-anpassning av sin Calimero 1972 (ANN). Serien sändes i Europa och Japan och animeras av Toei.

Vet inte om en icke-japansk studio som producerar endast anime, men serien Oban Star Racers producerades av en fransk studio, "Sav! The World Productions" längs Bandai och Disney.

Studio 4C-produktionen "First Squad" har skrivkrediter till ryska studion Molot underhållningsfilm.

När det gäller mangaka finns det många koreanska manwha-artister / författare som publiceras i japanska serier. Jag tror inte att det nödvändigtvis gör dem "mangaka". Serien "Blade of the Phantom Master" av Youn In-wan sändes i "Monthly Sunday Gene-X" i Japan (publicerad av Shogakukan). Shin Yong-Gwan hade också sitt första par verk publicerat i "Young Champ".

Så långt som västvärlden Frederic Boilet är förmodligen den mest kända, född i Frankrike men ritar serier i Japan.

1
  • 1 Manga Frysning är ett utmärkt exempel på koreanska artister som ritar en manga på japanska och har animerat den.

Det enda namnet som jag tänker på är den japansk-brasilianska författaren och illustratören Yuu Kamiya, som arbetar i Japan och är ganska känd nu med anime-anpassningen av sin serie Inget spel inget liv.

0