Anonim

På många punkter i berättelsen hänvisar Yokodera till Oscar Wilde med en känsla av beundran och citerar honom ganska ofta. Detta görs av olika skäl, från att rättfärdiga sina egna handlingar till att ge andra råd, men i alla fall verkar det som om Yokodera tar Wilde som en slags förebild.

Har det någonsin förklarats varför han påverkas så mycket av Wilde, med uteslutande av någon annan?

4
  • Jag märkte inte riktigt upprepningen, kan du citera fler fall av detta?
  • @nhahtdh Jag känner bara till den här instansen från mangan (från kapitel 12, som är det senaste kapitlet jag har läst), men det finns flera i ljusromanerna.Jag ska titta och se om jag kan hitta andra, men det har gått ett tag sedan jag har läst dem så jag kommer inte riktigt ihåg var, bara att han hänvisades till flera gånger.
  • Det är sant att Oscar Wilde refereras till ett par gånger i denna manga. Jag vill inte förstöra någonting, men fler hänvisningar till Oscar Wilde kommer senare än kapitel 12 också. Jag tror inte att du hittar en förklaring i själva mangan. Men Oscar Wilde var känd för att betraktas som en pervers (men mest för att han var homosexuell i tider då homosexualitet ansågs vara pervers). Kanske är scenaristen på något sätt ett fan av Oscar Wilde?
  • Jag vet inte om du kan citera fansubs (eftersom jag inte förstår japanska så mycket) men från några underordnade sa de att Yokodera avgudar Oscar Wilde bara för att han tycker att han är en pervers - på något sätt antyder det även för någon så intellektuell som Wilde kan vara pervers (och att det inte är något fel på det)

Mangaen förklarar aldrig varför han är så förtjust i Mr. Wilde. Det är möjligt att han ser honom som en pervy förebild och inspiration, och är ökänd för sina (homo) sexuella shenanigans. Ändå tror jag inte att detta är huvudorsaken, eftersom detta är en het ecchi-serie, som tenderar att se homosexualitet som knepig.

Det är mer sannolikt en hänvisning till naturen i Wildes verk, som Yokodera nästan säkert har läst, med tanke på hur ofta han citerar från dem. De tenderar att fokusera på liknande frågor som de han står inför: till exempel The Importance of Being Earnest hanterar frågor om att rädda ansikte, när man ska ljuga och inte, syftet och funktionerna för sociala nådar och hierarki, och naturligtvis hur man får Flickan! För att inte tala om är tonen nästan alltid lätt, respektlös och satirisk för hans "sociala betters". Allt detta speglar frågor i hans eget liv, och därför känner han sannolikt att Wilde är en släktand. (Och inte minst är han en mycket underhållande författare att läsa, och utmärkt citat för varje tillfälle!)