Anonim

South Haven - Sweet Suffering (officiell video)

I Natsume's Book of Friends, några av de mänskliga Youkai bär masker, eller åtminstone döljer deras syn. Till exempel:

  • Tsubame

  • Hotaru

  • Hiiragi

  • Tsuyukami

  • Sasago

Jag undrar om det finns en anledning till detta eftersom ingen av dessa Youkai tycktes påverkas av deras skymda syn. För Tsubame och Hotaru visas de båda kunna visa hela ansiktet. Och för Kiiragi, efter att hon attackerats, kan vi se en av hennes ögon även om hennes trasiga mask och det verkade inte vara något fel med den.

0

Från den här artikeln om japanska masker och deras betydelser:

Under antiken användes masker för att skildra varelser och karaktärer under pjäser och ritualer.

Det verkar som att det fördes över till manga och anime för att representera youkai i mänsklig form, ungefär som den vanliga skildringen av ett spöke som bär ett triangelformat bandage på huvudet.

Speciellt Noh-spel verkar vara en vanlig stilkälla för masker som bärs av mänskliga Youkai-karaktärer. Många av räven, katten och andra masker som visas på festivaler härrör från Noh-maskstil och har använts för att representera sina respektive varelser.

Jag har sett manga och anime som använder masker som avbildas i den mer traditionella stilen som beskrivs i den artikeln (särskilt Hannya- och Oni-maskerna), masker som är utformade efter Noh-masker och enkla tygöverdrag över ansiktet.

Jag förväntar mig att det i Natsume's Book of Friends, det helt enkelt är ett stilistiskt val av Yuki Midorikaw mer än någonting annat att skildra Youkai på det sättet.

1
  • I sitt systerprojekt Hotarubi no Mori e, Sa Gin att han bär en mask för att se mer Youkai-ut. San från Prinsessan Mononoke bar en mask för skydd och för att skilja sig från människor. Det finns också Visored in Bleka, vars maskdesign är mer en "cool faktor".