Anonim

Tiny Player Slam Dunk Contest! - NBA2K Challenge

Anime för Slam Dunk sprang i 101 avsnitt och gjorde det igenom ungefär två tredjedelar av mangan. Enligt Wikipedia hade den också bra betyg och såldes ganska bra. Anime och manga har båda rankats som en av världens bästa serier enligt flera källor.

Det verkar därför konstigt att anime plötsligt skulle sluta precis före mangahistoriaens klimax. Jag kunde se detta hända om serien inte tjänade pengar, men normalt skulle de avbryta en sådan serie långt före 101 avsnitt, och det är svårt att föreställa sig att den förlorade pengar med tanke på den kommersiella och kritiska framgången.

Finns det någon uttalad eller trolig anledning till att anime slutade i 101 avsnitt utan att avsluta historien?

3
  • Jag lyckades hitta inter-delen just nyligen. Inter-matchen är under slam dunk-filmer 1-4. Hoppas det hjälper.
  • Såvitt jag minns, avbröts inte båda serierna samtidigt?
  • vissa säger att författaren till denna anime dog och fick den att stoppas. jag vet inte om det var sant -_-

Enligt här, (inte säker på hur trovärdig källan är men det är vettigt). Så ekar dina tankar tillbaka ..

Denna serie, som vissa anime är kända för att göra, avbröts efter de första 100 episoderna. För det mesta händer detta för att betyg inte är så bra, eller om mangan inte har avslutats just då. Jag tror att anledningen till att Slam Dunk inte fortsatte hade att göra med pengar med sina utvecklare ...

och svaret nämner också mangan

När det gäller mangahistorien går det i linje med anime. Och ja, mangan fortsätter in i Inter High-turneringen, precis tills den är klar. Det har en fin slutfinale, men enligt min mening är det en av de bästa animeändelserna jag har sett. Om du gillade anime är det ett måste att läsa manga.

Att följa upp detta svar verkar vara en sak. Tyvärr kan jag inte hitta några betyg, tittarnummer eller officiell källa för att stödja detta, men för majoriteten sammanfaller det med vad du antog i din fråga.