Anonim

Mer Sassy Levi (Ezekieru Outtakes)

Enligt Wikipedia finns det tre lätta romanvolymer med titeln Innan fallet, som är prologer till anime / manga storyline. Jag såg en annan lättroman med titeln Stadens hårda älskarinna som kommer direkt efter dem.

Berättar den romanen historien varifrån anime och manga börjar?

+50

Spin-off-ljusromanen Attack on Titan: Queen of the Isolated City, undertexter Stadens hårda älskarinna, är inställd år 845, några dagar efter uppkomsten av Colossal Titan i huvudserien [källa]. Efter brottet mot Wall Maria uppstod Titans i Quinta District och kaos uppstod i denna isolerade stad. Hittills har bara den första volymen släppts den 1 augusti 2014. Det finns ett lagligt gratis prov på japanska.

Totalt planerades två volymer för denna avknoppning. Informationen gavs på en flygblad som ingår i volym 12 i huvudserien.

2
  • Är det sant att det bara är en spin-off-historia?
  • @HashiramaSenju Referensen kallar det en avknoppningshistoria. Enligt Wikia-sidan finns det bara 226 sidor i första volymen. , tillsammans med och en möjlig , indikerar att det kommer att finnas högst 3 volymer för Stadens hårda älskarinna, så det kan bara vara en spin-off.

Manga och anime börjar med nedgången av väggen Marias södra distrikt (manga kapitel 1 & 2).
Historien i romanen börjar med att Wall Maria genomborras. Referens här.
Mangaen uppgav att det har gått hundra år av fred inom murarna (återigen kapitel 1).
Det betyder att väggen aldrig har brutits innan.
Så det betyder att historiens början på romanen är runt den tid mangan är.