Anonim

BRACES - Hur sätter du på hängslen?

Jag har börjat läsa Karate Shoukoushi Kohinata Minoru manga, och det finns den här titeln "OB" för någon form av lärare eller vårdnadshavare, som jag skulle förstå vad det betyder.

Google Translate vet inte det, googlar "karate ob" går till "obi", och jag kan inte hitta någon översättningsanteckning.

Tja ... att vara en OB, jag ville verkligen inte bli inblandad i sådana problem, men ...

(nedre vänstra panelen)

4
  • Detta bör troligen ställas i (migrerad) japanska språkanvändningsstackutbyte. FWIW, jag tror att termen betyder "gammal pojke" som används för att hänvisa till alumner från enbart manliga skolor.
  • Det kan vara ett kampsportrelaterat uttryck. Jag har också hittat ett Urban Dictionary-inlägg för Old Boy, men i kapitel 30, sida 4. Det finns en mening: "Akida-Sensei granskaren, är OB för Reinan Second Karate Club" Som, det kan bara finnas en OB för en klubb ... så om inte examen är en kampkunglig som eliminering, tror jag inte att det betyder alumini, och det fanns en gammal dam om jag inte tar fel.
  • @ Ba.Ka. Nej, det är definitivt "gammal pojke". Användningen av "OB" är förmodligen ett fel från översättarens sida. Japanska har inga artiklar (a / an / the), så översättaren verkar ha valt en slumpmässigt ("the"), men valde fel. Trots att termen kommer från engelska "old boy", kan den också användas för kvinnor (även om det finns en sällsynt parallell term "OG" [från "gammal tjej"]). Att hålla "OB" i översättning är ett dåligt val, eftersom det inte betyder något på engelska, trots att det har en engelsk faner. (Tydligen säger britterna "gammal pojke" för "alumn", men de skulle aldrig förkorta det till "OB".)
  • @senshin Varför inte lägga upp det som ett svar?

Enligt utgåvan av oktober 1965 av Svart bälte tidskrift:

Början av (det andra kinesisk-japanska kriget) 1940 hade cirka 30% av de japanska högskolorna och universitetens karateklubbar allierade med en eller annan av fyra huvudskolor i karate, kallade "ryu". Förutom klubben på campus hade vart och ett av dessa universitet det som kallas "O.B." karateklubb. "O.B." här stod för "Old Boys" och bestod av skolans alumner.

Dessa OB-klubbar fungerade vanligtvis som rådgivare för studentklubbarna. Så "OB" refererar här troligen till alumner, en doktorand eller en äldre lärjunge och en kontaktperson av just den skolan, av vilka några senare kan bli instruktörer.

Det skulle vara vettigt att döma efter skårorna på Tachiyamas bälte att han är senior bland Judoklubben.

Här är originalsidorna som referens:

0