Anonim

【Ukulele ソ ロ TAB 譜 付 き】 お 嫁 に お い で av Le * Retro Heart Music

Jag har funderat på det ett tag, men jag har inte riktigt tittat på tillräckligt just släppt anime för att bilda en bild av vilken typ av serier som sänds när.

Jag är intresserad av att veta om förläggare väljer vissa årstider för att en show ska publiceras? Eller släpper de det så snart de har fått idén, närmaste säsong?

Jag är säker på att det kan finnas många anledningar till att en show publiceras under en viss säsong istället för en annan:

  • Schemalagda julavsnitt, alla hjärtans dag / vita dagen
  • Skollov / skolår
  • Säsongstrender för vissa genrer
  • Förlag vet att en liknande titel / populär titel kommer att komma ut

Jag ser dock inte riktigt några trender med detta.

Svaret kan vara mycket beroende av utgivare, men finns det några bevis för att några företag medvetet väntar till en föredragen säsong?

1
  • De väljer det baserat på show och publik till exempel varför skulle de sätta svärdkonst online under skolperioden eftersom det är en show som sannolikt kommer att producera en stor publik, försäljning av produkter och sådant eller så tror jag. Hur de väljer en show och när de distribuerar den bestäms i stort sett baserat på förväntningsnivåerna för den showen och på mangadata. Men hej det är bara jag som tänker eftersom de till exempel inte gör en andra säsong för shower som har låg försäljning etc.

Jag tror att de flesta förläggare inte gör det, eftersom de flesta anime sänds i tre månader och innehåller en tidsperiod av mycket mer Tome (som i de flesta skolanime innehåller de ett helt skolår), men jag tror att det finns trender av genrer över årstiderna, till exempel , de flesta 'Harem' anime startas på vintern / våren och de flesta sportanime sänds på sommaren.

1
  • Välkommen till anime.SE. Tyvärr är det här svaret inte vad vi letar efter på den här webbplatsen. Vi gillar längre, faktiska svar med referenser. Om källmaterialet för svaret är manga eller anime är vi mer slapp än andra på formella citat men denna fråga verkar bara som en åsikt. Besök webbplatsen och se vilka andra svar som fungerar bra.