Anonim

10 saker du inte visste om Dragon Ball Z (spel)

Jag har sett 276 avsnitt av DBZ men på många ställen står det att det finns 291 avsnitt.

Är det sant eller bara ett rykte? Om det är sant, finns det något jag har missat?

Enligt Dragon Ball Wiki

  • Säsong 1 har 39 avsnitt
  • Säsong 2 har 35 avsnitt
  • Säsong 3 har 33 avsnitt
  • Säsong 4 har 32 avsnitt
  • Säsong 5 har 26 avsnitt
  • Säsong 6 har 29 avsnitt
  • Säsong 7 har 25 avsnitt
  • Säsong 8 har 34 avsnitt
  • Säsong 9 har 38 avsnitt

Totalt antal avsnitt är 291

Ovanstående antal episoder baseras dock på den ursprungliga episodnumreringen. Den dubbade episodnumreringen skiljer sig från den ursprungliga numreringen.

Så baserat på den ursprungliga episodnumreringen finns det 291 avsnitt och baserat på dubbad episodnummerering finns det 276 avsnitt i Dragon Ball Z.

Citat från wiki

... varade 291 avsnitt i Japan och 276 avsnitt i USA ursprungligen, även om alla 291 avsnitt senare sändes när innehåll från de första 67 avsnitten återställdes.


Från en annan källa

I Japan sprang den från 1989-1996 och var en extremt populär show som spänner över totalt 291 avsnitt.

Några rader senare,

När Dragon Ball Z först producerades i USA samarbetade FUNimation Entertainment med Saban Entertainment för att finansiera och distribuera serien till tv, underlicensierad hemvideodistribution till Pioneer Entertainment (senare känd som Geneon Universal Entertainment), kontrakterade Ocean Productions för att dubba anime till engelska, och anlitade Shuki Levy för att komponera en alternativ musikpartitur. Denna dub av Dragon Ball Z var kraftigt redigerad för innehåll, såväl som längd; reducera de första 67 avsnitten till 53, och kallas ofta Ocean Dub. Det sändes 1996 i två säsonger på WB, men avbröts 1998.

Ytterligare några stycken senare,

Efter att ha förvärvat licensen för de första två säsongerna av showen började FUNimation att gnugga den med sin roll för att hålla seriens dubbning konsekvent, och gick igenom de ursprungliga oklippta 67 episoderna av serien. FUNimation meddelade sedan att de skulle släppa dessa 67 oklippta avsnitt i Ultimate Uncut Special Edition DVD-serien, som släppte den första DVD den 12 april 2005. Emellertid avbröts denna DVD-uppsättning innan varje avsnitt släpptes, till förmån för de snart kommande FUNimation Remastered Box Sets.

Men alla 67 oklippta avsnitt av Dragon Ball Z sändes senare på Cartoon Network, med början den 14 juni 2005 och fortsätter under hela sommaren.

Så i grund och botten i den ursprungliga dubbningen (Ocean Dub), "trimmades" få episoder och kombinerades, vilket minskade det totala antalet avsnitt i serien från 291 till 276. Avsnitten raderades inte, men delar av några avsnitt redigerades , tas bort och kombineras med andra avsnitt.

Senare under FUNimation uncut dub sågs dock alla 291 avsnitt.

2
  • umm, okej. Då betyder det att 15 x 25 minuter av anime nu visades? Var det fyllmedel?
  • @ Märmîk hâh vänligen kontrollera redigering.