Anonim

Abalone (Sea Snails) - Seafood at the Source, avsnitt 4

Den som är bekant med dejtingsims och romantiska visuella romaner kommer att känna igen termen "flagga" i det sammanhanget. I dessa spel, när du presenteras för val som påverkar hur de andra karaktärerna ser dig och eventuellt ändrar vilken rutt du går, kallas det en flagga. "Att höja en karaktärs flaggor" betyder i huvudsak att du gör val som förbättrar din ställning med den karaktären och som är mer benägna att sätta dig på hans / hennes väg.

Denna terminologi är ganska vanlig även utanför visuella romaner i anime. Till exempel använder mangan The World God Only Knows (en parodi på dejting-simgenren av spel) begreppet ofta och mangakapitlen är numrerade som flaggor (t.ex. "flagga 53"). Jag har sett det i många andra anime och manga också, både på japanska och översatt till engelska. Jag kunde inte hitta någon referens för termen som används på detta sätt på varken engelska eller japanska.

Termen "flagga" verkar inte särskilt romantisk eller beskrivande i detta sammanhang. Det finns andra termer, som "tillgivenhetspunkter" (ett lite annorlunda system) som är lätta att förstå, men "flaggor" är minst lika vanliga som någon av dessa. Vad är resonemanget bakom terminologin "flagga" i detta sammanhang och var har den sitt ursprung?

6
  • Bortsett från romantisk händelse är en annan vanlig referens för flaggan "dödsflagga".
  • Egentligen kan en flagga användas för varje evenemang. De markerar bara om händelsen inträffade eller inte. (Se svaren, båda är korrekta.)
  • @looper du har rätt, men jag har hört att det används mycket oftare när det gäller romantiska händelser än andra händelser. Jag håller med om att båda svaren troligen är korrekta och jag kommer att acceptera ett inom en snar framtid, men jag lämnar detta öppet om någon kan hitta en officiell källa för påståendet. Att vara en VN-utvecklare, om du känner till en sådan källa är du välkommen att lägga till ditt eget svar på den effekten.
  • @LoganM: Jag kan inte ge dig en officiell källa. Det är som något du bara lär dig förresten ^^ '.
  • Eftersom Kami nomi zo shiru sekai parodierar dejting med sims så uttryckligen är det inte meningsfullt att använda någon annan term med tanke på flagga är redan en vanlig användning.

Terminologin kommer troligen från programmering. Med de flesta visuella romanspel går terminologin "flagga" och "räknare" hand i hand.

I bakgrunden av ett spel finns det olika variabler, de mest anmärkningsvärda är de "globala" och "lokala" variablerna. Dessa variabler brukar vad räknare och flaggor består av.

Lokala variabler är vanligtvis en poängräknare som återställs varje gång du startar ett nytt spel. Så låt oss säga att du har den här karaktären, Y. Om du ger Y en present kommer Y: s "tillgivenhet" -räknare att öka med 2 poäng. Vid slutet av spelet, om denna räknare uppgår till 12 poäng eller mer, får du karaktärens "bra" slut.

Global variabel är vanligtvis flaggor som skapats av spelet för att komma ihåg vissa saker. Så om du i ett spel väljer att lämna ditt hus utan att kontrollera kaminen, aktiverar du flaggan "okontrollerad spis". Senare i spelet kontrolleras flaggan och om den har aktiverats, kommer den att utlösa händelsen där ditt hus brinner ner och du måste flytta in med en vän.

En global variabelflagg är beständig, så när du startar ett nytt spel återställs de inte som lokala variabler. De används vanligtvis som bokmärken för att markera framsteg och används som spara poäng, så du behöver inte spela om allt igen.

Låt oss säga att det finns denna andra karaktär som heter Z. Om du får en av Y: s goda ändar, kommer du att aktivera Y: s globala globala variabelflagga. Under din nästa genomspelning någon gång dricker spelet, har spelkontrollerna för den här flaggan aktiverats och om så är fallet får du ett nytt val som låter dig komma åt Zs rutt. Detta görs vanligtvis för att styra spelarens framsteg i spelet, eftersom Zs rutt kan förstöra historiaelement i Ys rutt.

2
  • Exemplet för "global" var (bränt hus) låter mer som en "lokal" var istället (element i berättelsen, snarare än ihållande över olika omspelningar). Det finns också (många) tillfällen där global var är en räknare - spelaren behåller all statistik från föregående spel och tar över till den nya omspelningen.
  • Jag stöder detta. Som VN-utvecklare kan jag säga att svaret stämmer :).

Detta är enbart gissningar.

Jag misstänker att flaggor faktiskt är desamma som booléer i datorprogrammering som kan ha värden på endera Sann eller falsk. I vexillologisk terminologi skulle flaggor antingen vara Uppfostrad eller sänkt. Detta gör saker lättare att förstå och visualisera när de används i dating sim-programvara. Dessutom förekomsten av ett antal dejting sim mjukvarumotorer som absorberar mycket av koden till ett mer tillgängligt format hjälpte förmodligen också till att göra sådan terminologi mainstream.

Jag kan föreställa mig att genomgångar och liknande som skapades av människor i branschen regelbundet använde fraser som utlösa flaggan vilket skyndade på saker.

Utmärkt fråga.

I den visuella romanen / RPG Megadimension Neptunia VII, kodxen i spelet, Nepedia har följande poster:

1

Flagga (programmeringsperiod)

Termen "Flaggor", från deras användning som landmärken, används i programmering för att betyda ett krav för att bearbeta en åtgärd. Om kravet rensas säger man "flaggan är sann" eller "flaggan har höjts." När det inte uppfylls säger man "en falsk flagga faller."

2

Flagga (derivat) 1

Ursprungligen en programmeringsterm har det kommit att användas för att betyda "framsteg i ett förhållande", "katastrofens tecken" och andra avvikande betydelser. En berömd flagga "talar optimistiskt och håller fast i hoppet när det är svårt." Eftersom de flesta dör efter detta är det känt som en "dödsflagga".

3

Flagga (derivat) 2

När en flagga inte går som förväntat, eller när en person stoppar resultatet själv eller ignorerar det, är det känt som "att bryta flaggan." De som gör detta överdrivet kallas "Flaggkrossare". Användningen har avvikit från innebörden, och programmerare i länder utanför Japan säger att de använder ordet brytning är inte rätt.

4

Flaggobjekt

I Gamindustri, en gång under en stor stund, materialiseras det vanligtvis immateriella begreppet "flagga" till ett objekt. Objektet kategoriseras som ett "Flaggobjekt", och man får fördelaktiga funktioner genom att få en. Tidigare höjde och sänkte äventyrare och scouter det i fängelsehålor till deras fördel. Men eftersom det är mycket bekvämare som ett föremål, drar de flesta ut det och bär bort det nu, så du ser sällan en i naturen.

Jag tror att den sista posten endast hänvisar till detta spel specifikt, men de tre första posterna är mer generellt. Ändå är det en i spelet uppslagsverk, och i ett spel som är full av satir så ta det med ett saltkorn.