Anonim

Flyboy - Island (feat. Gavrielle)

Innan Ryuk dödade Light, var det möjligt att Light kunde ha avstått från ägandet av Death Note så att Ryuk inte skulle skriva sitt namn?

1
  • Ryuk sa att han kommer att vara den som skriver Lights namn när han kommer att dö. Det har ingenting att göra med ägande av den bärbara datorn.

Ljus avstod faktiskt äganderätten till den Death Death han hade tillbaka i avsnitt 29. Strax före den tiden var Misa ägare till Gelus 'Death Note, Light var ägare till Rem och Mello's maffian underling var ägare till Sidoh's. Efter att ha gett upp ägandet har Light Misa lånat honom sin DN så att han inte tappar sina minnen. Hon är fortfarande ägare eftersom hon fortfarande har sina Shinigami-ögon. Ljus tar aldrig tillbaka ägandet av någon DN under resten av anime. Jag antar att vi kan anta att han håller någon del av en DN-sida på kroppen någonstans för att se till att han har alla minnen.

Det faktum att Light för närvarande inte är ägare till en DN är inte relevant. I slutet av det sista avsnittet av anime äger ingen människa faktiskt någon av Death Notes. I alla fall, Ryuk måste fortfarande skriva namnen på den ursprungliga ägaren i sin DN. enligt regel LXIV:

Om ingen gör anspråk på ägarskapet till Death Note [...] är gudarna till döden [fortfarande] skyldiga att bekräfta den första ägarens död och skriva ner att människor nämner i hans / hennes Death Note även när han / hon är i värld av dödsgudar.

(http://deathnote.wikia.com/wiki/Rules_of_the_Death_Note)

1
  • Du har rätt om saken Light inte hävdade ägande, men han räknas fortfarande som ägare, eftersom Mikami inte kunde se Lights livslängd, vilket betyder att Light är ägaren till Death Note. men du har rätt i att det spelar ingen roll om Light kommer att avstå från ägandet av Death Note, han kommer fortfarande att dödas av Ryuk.

i rutan nedan finns massiva spoilers för dödsanteckningen bara sväva över den om du har tittat på anime

Det spelade ingen roll eftersom han bara hade ett litet utdrag av boken (hörnet tror jag) och polisen har boken eftersom de fångade personen som hade den riktiga boken och bytte den med en falsk bok när den bröt hans schema och som @ trim24 har sagt Ryuk uppgav när ljus dog (eller när han var ute) att han skulle skriva sitt namn i boken, jag tror att du glömmer att det finns 2 böcker som en ges till Ryuk (kommer inte att gå in i mycket detalj) polisen bara har 1 bok

1
  • 1 Spelar det någon roll hur mycket av boken Ljus hade? Det fastställdes tidigare i serien att "äga" en Death Note är en slags mystisk koppling till sina egna regler som inte verkar vara strikt relaterade till att faktiskt ha boken på din person. Jag tolkade frågan som att jag frågade om Ryuk som skrev Lights namn i boken var kopplat till hans mystiska "ägande" av boken och om han gav upp det (och jag antar också att hans minnen av boken, genom tidigare avsnitt) skulle ha räddat Light .