Anonim

Videoder - Ladda ner din YouTube-video

De henshin (eller, transformation) sekvenser i Bishoujo Senshi Sailor Moon är legendariska för att vara grymt bra, men ser vi dem någonsin förändras till sina civila identiteter?

Jag begär antingen videolänkar, skärmupptagningar eller paneler från mangan för den här, för jag skulle vilja se scenerna själv! Exempel från både anime och manga skulle uppskattas.

2
  • Såvitt jag kan minnas fanns det ingen spontan de-transformation. Alla de-transformationer var icke-stontana (dvs; förlorar makt, faller medvetslös, etc). Om du räknar Tuxedo Kamen som en senshi, visar han en och en spontan de-transformation i SMR. Det har gått mycket tid sedan jag senast såg den totala serien, så jag kommer inte ihåg några episodnummer.
  • @hkBattousai Jag tycker att din kommentar passar bättre som ett faktiskt svar, även om du inte har avsnittens nummer. :)

I avsnitt 45 av dubben transformeras Sailor Moon med våld vid ~ 11: 44. När det gör det, "band" hon tillbaka till sina civila kläder.

I avsnitt 108 av dubben ser vi Sailor Uranus förvandlas (vid ~ 21: 12), villigt genom att gå naken kort innan hon dyker upp i sina civila kläder.

I mangan. det ser ut som om de använder transformationspennan för att omformera a la-band.

Så det verkar som att de vanligtvis omges av band igen och återgår till sina civila kläder.

2
  • FWIW den senare förekomsten (där Sailor Uranus de-transformerar) motsvarar 115 av suben.
  • De två första länkarna är trasiga.

Vad jag har hittat:

  • Sailor Moon R the Movie: Promise of the Rose - Sailor Moon omvandlas med våld av Fiore två gånger. Båda gångerna är under den senare halvan på filmen, på asteroiden. Den första är asteroidblommans scen med Sailor Moon bunden i vinstockar.

  • Sailor Moon SuperS - Jag tror att det också är i den senare halvan på filmen, på fartyget. Den inre och yttre senshi / soldaterna tappar sin makt och får dem omvandlas. Men de verkar bara som deras färgade barbieformer, troligen för att det visade dem frontalt "naken" i cirka 12 sekunder. - YouTube-referens.

I anime fanns det en scen eller två där senshi tvingades transformera tillbaka genom att tömma kraft eller liknande.

Faktisk omvandling gjordes genom att "rippa" bort transformationen (men inte lika synlig som i vissa andra serier), vilket skulle föreslå att normal transformation skulle vara något annorlunda, vilket jag kommer ihåg att inte visas någon gång.

Ser ut som om det fanns (åtminstone en) back-transformation i anime också.

I avsnitt 8 av Sailor Moon Crystal visas Sailor Venus avsiktligt förvandla sig framför den andra senshi.

I avsnitt 8 av den tredje säsongen av Sailor Moon Crystal (avsnitt 34 av hela bearbetningen) ser vi Sailor Chibi Moon återgå till sin civila kostym efter att hennes brosch har stulits (tillsammans med hennes "kopia" av Legendary Silver Crystal och hennes själ) av en förvandlad Hotaru. (Vi lär oss i nästa avsnitt att Hotaru har förvandlats till älskarinna 9.)

Vi kan då anta att ett av dessa föremål - förmodligen broschen och / eller själen, eftersom de andra sjömännen inte har den legendariska silverkristallen - är nödvändig för att "upprätthålla" det transformerade tillståndet. (Det är naturligtvis uppenbart att broschen behövs för omvandlingen, men det verkar inte tydligt för mig om sjömansvaktarna skulle kunna släppa sina broscher medan de förvandlas och förbli förvandlade. Kanske avståndet från en sjömanvaktare och hennes brosch kan betyder också.)

0