Anonim

Destroy Blockages and Negativity - Music Body and Spirit - (Hela albumet)

CLAMP skriver för mer än en demografisk manga--Cardcaptor Sakura är shoujo medan Tsubasa: Reservoir Chronicle är shounen och xxxHolic är seinen.

Masashi Kishimoto, författaren till Narutohar dock bara skrivit för Veckans hopp, vilket antyder att han bara har skrivit shounen.

Är det vanligt att författare / skrivgrupper gör vad CLAMP gör och skriver för mer än en demografi eller är det vanligare att de gör vad Masashi Kishimoto gör?

Det är vanligt att en författare experimenterar med olika genrer, konst och media. Men samtidigt är det också vanligt att samma författare använder olika namn för olika demografi.

Du bör skilja mellan författaren och pennanamnet han / hon använder och mellan enskilda författare och grupper. CLAMP är ett kollektiv och de ändrar dess komponenter regelbundet. Å andra sidan är Masashi Kishimoto en enskild författare (att det inte betyder att han inte har någon assistent).

Pseudonymer är vanliga i denna bransch där vi kan få en enskild författare Sumomo Yumeka att skriva yaoi med detta namn, seinen manga med pseudonymen Mizu Sahara och skriva shoujo manga som Sahara Keita. Varje pennnamn är tydligt associerat med en enda demografi i det här fallet, men författaren själv skriver faktiskt för olika demografier. Det är detsamma med Ken Akamatsu (shounen) alias Awa Mizuno (hentai doujinshi), så det verkar som om publiceringsbegränsningar är mycket olika kan författare använda ett pennanamn för att skilja sina verk.

Samlingar och cirklar som CLAMP verkar utforska olika genrer / demografi mer fritt med samma namn, troligen för att auktoriteten delas mellan medlemmarna och namnets kollektiva karaktär är tydlig för läsarna.

Förutsatt att mangaka fortfarande är licensierat när deras sista verk är klart, skulle de vilja stanna kvar i samma tidning. Om tidningen har en specifik demografi (dvs. Sh nen hoppar eller LaLa), då skulle deras arbete förbli detsamma demografiskt.

Så oftare förblir de samma demografiska.

3
  • Jag är inte säker eftersom jag inte vet så mycket om detta område, men jag känner att "licensierat" kan vara det felaktiga ordet - kanske "kontrakt"?
  • @antlantiza Jag tror inte att det är så stor skillnad, men jag hör främst det "licensierade" när det gäller intellektuellt arbete som: "Han licensierade mig att göra en slogan för sin nya produkt." Där som "kontrakt" verkar mer fysiskt, som i "Jag fick kontrakt att installera hans nya skåp." Detta kan dock enbart baseras på åsikter.
  • Ah, jag tänkte på licens som ett körkort - regeringen tillåter dig att rita manga.